Picture1 Foto Shutterstock

Brusselse VoxelSensors haalt 5 miljoen op voor VR-sensoren

BRUSSEL - De start-up VoxelSensors heeft 5 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van efficiënte 3D-sensoren in headsets voor virtual en augmented reality. Dat meldt De Tijd.

VoxelSensors werkt aan Switching Pixels, lasersensoren die sneller zijn dan bestaande technologie. Ze kunnen helpen digitale ervaringen echter te maken en bewegingsonpasselijkheid te voorkomen. De sensoren zijn veel energiezuiniger, wat een belangrijke factor is voor de integratie in headsets.

Om de technologie verder te ontwikkelen heeft VoxelSensors 5 miljoen euro opgehaald. Het Leuvense Capricorn Digital Growth Fund en het interuniversitair zaai- en groeifonds Qbic investeerden. Het geld dient in de eerste plaats voor aanwervingen. "We gaan de komende weken nog vier hoogopgeleide personeelsleden aanwerven", zegt CEO Johannes Peeters, die een team van twaalf medewerkers aanstuurt.

Volgens De Tijd wil VoxelSensors volgend jaar al een nieuwe investeringsronde houden, met als doel 15 tot 25 miljoen euro op te halen.