1

Catala-site wordt bedrijvenpark Neerdorp

BEERSEL/DROGENBOS/SINT-PIETERS-LEEUW - Op de site van de gewezen papierfabriek Catala, op de grens van Drogenbos/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw, komt een nieuw bedrijvenpark: Neerdorp. De kmo-units en het bedrijfsgebouw op maat zullen opgeleverd worden in het voorjaar van 2023.

Golfkartonfabrikant Catala sloot de deuren na een faillissement in 2015. “Sindsdien stonden de verloederde gebouwen leeg maar er is een nieuwe toekomst voor de site,” weet Philip Van Bruystegem, makelaar van Panorama Bedrijfsvastgoed. “Dankzij de herontwikkeling van het complex zal er plaats zijn voor bedrijvenpark 'Neerdorp' met 16 kmo-units alsook een bedrijfsgebouw op maat. Enkele historisch belangrijke panden blijven overeind.”

Units en bedrijfsgebouw op maat

De kmo-units hebben oppervlaktes van 200 tot 2.000 m² en dan is er nog het bedrijfsgebouw op maat. Ruimte om te ondernemen zal verweven worden met een groene toets want het project integreert de Molenbeek-bedding. Hierdoor verkleint de kans op overstromingen én wordt het totaalplaatje visueel aantrekkelijker.

Locatie

Eén van de troeven is de locatie. “Het project zal genieten van een bereikbaarheid dankzij de ligging op 2 km van de E19 uitrit 19 Beersel. De Bergensesteenweg (N6) is 2,4 km verderop gelegen. De oplevering van de units is voorzien tegen het eerste kwartaal van 2023. Panorama Bedrijfsvastgoed Brussel staat in voor de verkoop van de loodsen & het bedrijfsgebouw op maat.