2 Kurt Leuridan van Tokai Optecs.

CEO van bij ons nieuwe voorzitter investeringscomité BJA

TIENEN - Kurt Leuridan, CEO van de Tiense brilglazenfabrikant Tokai Optecs, is benoemd tot voorzitter van het investeringscomité van de Belgisch-Japanse Associatie en Kamer van Koophandel (BJA). 

Leuridan neemt de uitdaging over van Masatomo Nomura, oprichter van Nomura Consulting Europe. Nomura blijft als BJA-bestuurslid aan boord.

"Een paar jaar geleden werd Tokai sponsor van de BJA”, reageert Kurt Leuridan. “Tijdens mijn lidmaatschap kreeg ik de kans om in contact te komen met de andere leden van het Investeringscomité, die met interessante ideeën komen en fascinerende standpunten hebben over de interactie tussen België en Japan. Toen mij werd gevraagd of ik voorzitter van het Investeringscomité wilde worden, was ik vereerd. Vereerd dat het BJA mij de kans geeft om het voortouw te nemen bij het behandelen van de nieuwe ideeën van mijn collega-leden, maar ook om zelf nieuwe initiatieven voor te stellen met het oog op het aanmoedigen van Japanse bedrijven om in België te investeren en vice-versa.”

Als voorzitter van het Investeringscomité zal Leuridan ook de kans krijgen om proactief initiatieven te nemen bij het uitvoeren van onderzoek, het doen van aanbevelingen en het voorbereiden van publicaties. “Op deze manier kan de commissie essentiële informatie verzamelen, waarbij we als partner kunnen optreden voor organisaties die investeringen willen bevorderen, faciliteren of realiseren”, zegt Leuridan nog.