ChristofVanMalder_CFOBDO

Christof Van Malder nieuwe financiële directeur bij BDO

BDO heeft een nieuwe cfo: Christof Van Malder. Bij het audit-, accountancy- en adviesconsultancykantoor in Zaventem volgt de 44-jarige Van Malder Koen De Brabander op, die sinds 1 november 2016 ceo van de Belgische voetbalbond is.

De carrière van Van Malder startte atypisch. In 1995 begon hij als ict’er in de sector van vaktijdschriften bij Reed Business Information. Maar al snel besefte de handelswetenschapper dat hij geboren is voor het financiële werk. De voorbije twintig jaar bouwde hij zijn parcours als financiële directeur stelselmatig uit.

Van Malder groeide via boekhouding en accounting uit tot financiële directeur bij diverse bedrijven. In die functie was hij achtereenvolgens aan de slag bij Messer Eutectic Castolin en Partena-HDP. Bij dat laatste bexdrijf werkte Van Malder de voorbije acht jaar. Hij werkte er mee aan de verschillende fusies tussen HDP en Partena  en coördineerde er nadien mee de integratie van de financiële afdelingen.

Van Malder zal vanuit het financiële departement als strategische partner het groeiverhaal van BDO in België mee uitbouwen. Naast de courante rapporteringsuitdagingen zal hij onder andere assisteren bij toekomstige overnames en fusies. Een andere belangrijke verantwoordelijk die Van Malder als cfo op zich neemt, is de aankoop van nieuwe technologieën.

“BDO vindt de balans werk-privé erg belangrijk. Dat is een van de redenen waarom ik zelf voor het bedrijf heb gekozen”, zegt Van Malder. “Ik ben ervan overtuigd dat ik vanuit de financiële afdeling mee kan werken aan dat evenwicht. Op die manier zullen we de hoge retentie van ons personeel zoals we die vandaag kennen alleen maar kunnen verbeteren.”