Christophe Maes is nieuwe voorzitter Embuild Foto: LinkedIn Christophe Maes

Christophe Maes wordt nieuwe voorzitter van Embuild

Christophe Maes, gedelegeerd bestuurder van bouwbedrijf Messiaen, volgt Thomas Scorier op als voorzitter van Embuild. Dat besliste de Nationale Raad van de bouwfederatie woensdagochtend.

Thomas Scorier, gedelegeerd bestuurder van TS Construct, geeft de scepter door aan Christophe Maes, gedelegeerd bestuurder van bouwonderneming Messiaen, als voorzitter van Embuild. Maes begon zijn carrière in de bouw samen met zijn vader, broer en zus bij de familiale bouwonderneming Maes, waar hij nu nog bestuurder is. Hij is ook al jaren actief binnen Embuild. Christophe Maes was tussen 2012 en 2015 voorzitter van Embuild Vlaanderen en van 2015 tot 2018 voorzitter van de FABA, de Federatie van Algemene Bouwaannemers. Tussen 2003 en 2023 was hij bestuurder van Embuild en sinds 2002 is hij ook lid van de Nationale Raad van Embuild.

“Thomas Scorier zorgde voor de ruwbouw van organisatie, onder meer door te kiezen voor een nieuwe naam en een nieuw merk en de verhuizing naar een nieuw, state of the art hoofdkantoor. Aan mij om het werk te voltooien. Mijn bedoeling is om verder de ingeslagen weg te volgen, met als eerste prioriteit de verkiezingen van 9 juni. Er wachten een pak belangrijke dossiers op ons, onder meer de btw op sloop en heropbouw die opnieuw voor verkoopprojecten moet gelden, de nood aan meer overheidsinvesteringen in infrastructuur allerhande, een loonkostverlaging van 2,7 euro per uur en de wettelijke verankering van de Construbadge, een sectoraal identificatiemiddel dat moet helpen in de strijd tegen sociale fraude. Maar er is uiteraard veel meer dat de bouw aanbelangt", aldus Maes.

Past-president van Embuild, Thomas Scorier heeft vertrouwen in de nieuwe voorzitter: “Ik ben ervan overtuigd dat Christophe het voorzitterschap van deze mooie organisatie met veel overgave en enthousiasme zal aangaan.”

Niko Demeester, CEO van Embuild heeft alvast zin om aan de slag te gaan met Maes. “Ik kijk ernaar uit om samen met Christophe de lijnen voor Embuild uit te zetten voor de komende jaren. We zitten op de juiste koers, zaak is nu om die aan te houden. Een ambitieus actieplan voor de komende drie jaren, waar Christophe en ik samen aan zullen werken, zal die koers verder concretiseren."