Nieuws Vlaams-Brabant Christophe Slagmuylder wordt directeur-generaal van Bozar

Christophe Slagmuylder wordt directeur-generaal van Bozar

Christophe Slagmuylder. Foto Saskia Vanderstichele

Christophe Slagmuylder wordt directeur-generaal van Bozar

BRUSSEL – Christophe Slagmuylder is aangesteld als directeur-generaal van Bozar. Hij start zijn nieuwe functie in Brussel vanaf 1 februari 2023.

Het Brusselse netwerk van Christophe Slagmuylder, zijn ervaring met grote internationale samenwerkingen en zijn voeling met de hedendaagse kunsten in de breedste zin van het woord sluiten naadloos aan bij de missie van het multidisciplinaire en federale kunstenhuis Bozar, zo luidt het.

“Wij zijn ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om het Paleis voor Schone Kunsten naar nieuwe en fascinerende horizonten te leiden”, vertelt Isabelle Mazzara van de raad van bestuur van het Paleis voor Schone Kunsten. “Zijn project kenmerkt Bozar als een multidisciplinaire ruimte die historisch erfgoed en hedendaagse creatie in perspectief plaatst.”

Slagmuylder werkte sinds 2018 als artistiek directeur bij de Wiener Festwochen, een kunstenfestival in Wenen. In Brussel was hij eerder directeur van het Kunstenfestivaldesarts.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.