cm

CM Gezondheidsfonds opent nieuw gezondheidspunt in hartje Brussel

Vanaf vandaag kunnen CM-leden en buurtbewoners terecht in het nieuwe CM-Gezondheidspunt in de Lakensestraat in Brussel. Dat werd vandaag geopend in bijzijn van Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle. "Met dit nieuwe kantoor in het hart van de hoofdstad willen we een ontmoetingsplek creëren voor de Vlaamse Brusselaars", zegt directeur Netwerk Els Rossignol.

"Het CM-Gezondheidspunt wordt een plek waar mensen zich kunnen informeren en samenwerken aan zorg, gezondheid en welzijn", zegt Els Rossignol. "Samen met onze leden, vrijwilligers en buurtbewoners willen we werken aan een gezonde buurt, op maat van de noden en behoeften van de Brusselaars. Het nieuwe gezondheidspunt is hier de uitvalsbasis voor."

In het CM-Gezondheidspunt kunnen leden terecht bij consulenten, maatschappelijk werkers, adviserend artsen en de lokale netwerkcoördinator van CM Gezondheidsfonds. Op termijn zullen ook andere partnerorganisaties er hun diensten aanbieden.

Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle mocht het gezondheidspunt officieel openen. "Het belang van ontmoetingsplaatsen om de gezondheid van Brusselaars te ondersteunen, kan niet onderschat worden", zegt hij. "Met dit gezondheidspunt zorgt CM voor een open onthaalplek in Brussel, waar haar diensten worden gecombineerd met andere dienstverlening. Zo wordt dit een soort van buurtplek voor eerstelijnsgezondheidszorg, waar iedereen terecht kan met vragen. De vergaderzalen en foyer staan ook ter beschikking van buurtbewoners en verenigingen. Hierdoor creëert CM ook bijkomende ontmoetingsplekken in de stad."

Minister Benjamin Dalle bij de opening van het nieuwe gezondheidspunt van CM in Brussel