Nieuws Vlaams-Brabant Colruyt lanceert twee nieuwe appelsoorten

Colruyt lanceert twee nieuwe appelsoorten

Colruyt lanceert twee nieuwe appelsoorten

Colruyt Group start met de teelt van twee nieuwe appelsoorten. De Magic Star en de Coryphée werden tijdens proefsessies door klanten van de warenhuisketen uit Halle gekozen. Colruyt wil met dit initiatief de klanten fruit aanbieden dat beantwoordt aan hun verwachtingen

Op zoek naar een vernieuwende appelsoort contacteerde Colruyt Group enkele fruitboomkwekers die gespecialiseerd zijn in nieuwe appelrassen. Verschillende appelsoorten werden ontwikkeld en tijdens smaaktesten voorgesteld aan klanten, die hun twee favorieten aanduidden.

De Magic Star werd ontwikkeld door de onderneming Fresh Forward en de Coryphée door het familiebedrijf Zouk. De twee appelsoorten worden exclusief voor Colruyt Group geteeld.

Van de Magic Star zijn al bomen aangeplant in België. De eerste oogst is gepland voor de herfst van volgend jaar. De appels blijven exclusief voor Colruyt tot 2023. “Vanaf dan is de Magic Star eventueel vrij voor andere retailers”, zegt Jan Schockaert van Colruyt Group.

De appelbomen van Coryphée worden in de herfst van dit jaar aangeplant. De eerste oogst van deze appelsoort is gepland voor 2021. Coryphée blijft exclusief voor Colruyt tot 2027.

Voor de telers is de samenwerking een goede zaak: Colruyt Group neemt gegarandeerd de volledige productie over. “Als de retailer niet achter de verkoop van appels gaat staan, slaagt de fruitsector er niet in om een nieuwe appelsoort op zo’n manier te verkopen”, zegt Johan Nicolaï, ontwikkelaar van de Coryphée.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.