Nieuws Vlaams-Brabant Cycles Eddy Merckx overgenomen door Ridley

Cycles Eddy Merckx overgenomen door Ridley

Cycles Eddy Merckx overgenomen door Ridley

Cycles Eddy Merckx uit Asse wordt overgenomen door de Limburgse concurrent Ridley. Dat meldde Race Production, de Belgische fabrikant achter de racefietsen van Ridley. Door de schaalvergroting kunnen de Merckx-fietsen internationaal doorbreken, stelt eigenaar Bart van Muylder.

De grote doorbraak van het fietsmerk van wielerlegende Eddy Merckx bleef de voorbije jaren achterwege. Door de beperkte productieschaal waren de vaste kosten hoog en kwamen de resultaten onder druk te staan. Het merk kon volgens de eigenaar ook moeilijk partners voor de verdeling aantrekken.

“De beperkte schaalgrootte heeft een negatieve impact op onze inkoop- en verkoopprijzen en maakt dat de vaste structuurkosten het resultaat onder druk blijven zetten”, zegt Bart van Muylder. “Als kleine speler wegen wij onvoldoende zwaar om internationaal de sterkste distributiepartners voor ons te winnen.”

De samenwerking met Ridley moet de internationale doorbraak mogelijk maken. Volgens Ridley-ceo Jochim Aerts blijft het merk Eddy Merckx bestaan. Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

Eddy Merckx zelf stapte drie jaar geleden al uit het kapitaal van het fietsbedrijf, maar de wielerlegende is er wel nog het uithangbord van. Het merk, dat in 1980 werd opgericht, is sindsdien volledig in handen van Diepensteyn, het investeringsvehikel van Jan Toye, waar Bart van Muylder ceo is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.