De Hoorn

De Hoorn breidt opnieuw uit: “Ook de vroegere brouwerij De Dijle wordt een co-working-plek”

De Hoorn in Leuven breidt uit. Dat maakte CEO Pieter Goiris maandag bekend. Twee jaar nadat het bedrijf al de Manhattan Studio’s had gekocht, kopen ze ook de vroegere brouwerij De Dijle op.

Het gaat de ondernemers achter co-working-hub De Hoorn voor de wind. In 2007 kochten de zeven Leuvense ondernemers de voormalige brouwerij De Hoorn aan de Vaartkom, en renoveerden hem tot een plek voor creatieve bedrijven, co-working, evenementen en een bloeiend restaurant. In 2020 voegden ze er lofts aan toe die voor korte periodes gehuurd konden worden.

Legendarisch pand
Sindsdien staat er op uitbreiding geen rem. Twee jaar geleden kochten ze de Manhattan Studios, de thuishaven van VRT-soap Thuis. En nu breiden ze alweer uit. Ze kochten de voormalige brouwerij De Dijle, een recent gerenoveerd gebouw naast De Hoorn aan de Vaartkom.

“Het is een prachtig industrieel pand, gelegen in het verlengde van het legendarische café De Lantaarn aan de Leuvense Vaartkom, een pronkstuk met geschiedenis en karakter”, klinkt het. “Het gebouw huisvestte in het verleden Brouwerij De Dijle, die samen met Brouwerij De Hoorn de bakermat van Stella Artois vormde.”

De Hoorn zet zo verder in op het herbestemmen van iconische gebouwen tot nieuwe creatieve trekpleisters. Het gebouw moet ten laatste tegen begin volgend jaar in gebruik zijn. De ondernemers dopen het gebouw om tot Zuidoever, naar haar ligging ten opzichte van de Vaartkom.

Hard werken mét fun
“Zuidoever moet – net zoals de Hoorn – een co-working-plaats worden waar verschillende bedrijven zich kunnen vestigen”, zegt Fien Paepen, CEO van De Hoorn. “Het wordt een kleurrijke mix van mensen en bedrijven die houden van connectie en cross-over met andere sectoren. Een nieuwe trekpleister voor entrepreneurs die hard werken weten te combineren met een goeie streep fun. Noem het gerust een netwerk van gelijkgestemde zielen. Maar bovenal wordt Zuidoever een toffe werkplek voor mensen die houden van urban vibes, gelegen tussen de oevers van de Vaartkom en de Dijle, met groene parken, speels water, cultuur en goed eten.”

“De community based workspaces van De Hoorn zijn uniek op alle vlakken”, zegt ook bestuurder Pieter Goiris. “Op de drie iconische locaties ondersteunen we jonge creatieve en ambitieuze starters en innovatieve ondernemingen in volle groei. De Hoorn biedt makerspaces aan in Studio Manhattan Ateliers, co-working en flexibele units in De Hoorn en binnenkort dus ook grotere offices in Zuidoever.”