lwj8aqwf

Derbigum richt eerste recyclagefabriek voor bitumen op

Dakbedekkingsproducent Derbigum uit Beersel heeft Europa's eerste recyclagefabriek voor bitumen opgericht. Dat deelt het bedrijf mee in een persbericht. In de fabriek zullen ze tot 5.000 ton oude dakbedekking kunnen omzetten in grondstoffen voor de productie van nieuwe dakmembranen.

"We waren de eersten die een innovatief recyclageproces ontwikkelden dat van oude dakbedekkingsmembranen nieuwe membranen maakt” zegt commercieel directeur Michael Vloeberghs. “Om onze impact op het milieu te minimaliseren, is het bovendien essentieel om de levensduur van producten te verlengen. Bij Derbigum hechten we veel belang aan beide principes."

Ook op andere manieren zet het bedrijf in op duurzaamheid. Zo ontwikkelden ze het Derbigum NT-membraan, dat bestaat uit gerecycleerd materiaal en zelf ook volledig recycleerbaar is. Verder bieden ze ook andere duurzame producten aan, door ze bijvoorbeeld een hoge scheurweerstand te geven of waterbestendig te maken. Zo maximaliseren ze de levensduur van hun producten.

In hun nieuwe fabriek zullen ze dan weer gebruikte bitumen recycleren tot nieuwe grondstoffen. "Sinds 1990 werken we aan ons recyclageproces en dankzij deze kennis en ervaring zijn we nu toonaangevend op het gebied van ecologische betrokkenheid en innovatie", besluit Vloeberghs.