Nieuws Vlaams-Brabant Deze vier kandidaten maken kans op titel ‘Vlaams-Brabantse jonge ondernemer van het jaar’

Deze vier kandidaten maken kans op titel ‘Vlaams-Brabantse jonge ondernemer van het jaar’

Deze vier kandidaten maken kans op titel ‘Vlaams-Brabantse jonge ondernemer van het jaar’

REGIO – De Leuvense en Brusselse afdeling van Junior Chamber International (JCI) kiezen op donderdag 20 april de ‘Vlaams-Brabantse jonge ondernemer van het jaar’. Maak kennis met de vier finalisten die Arnout Van de Meulebroucke (Phished) kunnen opvolgen.

Holger Willems (Relu)

Holger Willems van Relu ontwikkelde artificiële intelligentie om de anatomie van kaken, tanden en zenuwen via een 3D-model in beeld te brengen. Tandartsen en kaakspecialisten maken gebruik van CBCT-scans (een 3D-röntgenfoto) om te bepalen welke behandeling een patiënt nodig heeft. Op basis van die scan maakt een specialist een gedetailleerde tekening van de anatomie. Het Leuvense bedrijf haalde twee jaar geleden 1,5 miljoen euro aan investeringen op.

Axel Van Lombeek (Megacharge)

De Vilvoordse start-up Megacharge van ondernemers Axel Van Lombeek, Benjamin Abeloos en Koen Wolzer levert snellaadpalen en installatiediensten aan bedrijven om te voldoen aan de toenemende behoeften van de EV-markt.

Andy de Jong (Paleo)

Ondernemers Andy de Jong en Hermes Sanctorum willen het aanbod van vleesvervangers naar een hoger niveau tillen via hun start-up Paleo. Het gaat niet over de hoofdbestanddelen van vleesvervangers, zoals soja of tarwe, maar om kleine ingrediënten die de producten smaakvoller en gezonder maken. De technologie wordt beschouwd als een mogelijke gamechanger. Vorige maand haalden ze nog 12 miljoen euro op.

LEES OOK. Voor mij de mammoetsteak met frietjes, alstublieft: bedrijf brengt eiwit van uitgestorven dier weer tot ‘leven’

Linde Stifter (Tilia Babywearing)

Tilia Babywearing is een Belgisch label gespecialiseerd in de ontwikkeling van ergonomische draagzakken en draagdoeken voor baby’s. Vroedvrouw en draagconsulente Linde Stifter uit Leuven richtte het merk enkele jaren geleden op. Jaren en vele meters stof verder, is Tilia een volwaardig merk met een uitgebreid aanbod aan dragers, accessoires en andere babyartikelen.

 

Arnout Van de Meulebroucke (Phished) streek vorig jaar de eer op.

De kandidaten voor de inmiddels twaalfde wedstrijdeditie werden geselecteerd door Siska Dauwe en haar collega’s van JCI Leuven. Volgens Dauwe gaat het om heel diverse ondernemers. “De ene innoveert met vegetarische voeding, de andere ontwikkelt ergonomische draagzakken voor ouders. Het is een mooie mix van kandidaten die elk op hun manier verandering brengen met hun bedrijf.”

Via de awardshow wil JCI jong ondernemerschap in de verf zetten. De jury bestaat uit voormalig winnaar Arnout Van de Meulebroucke, aangevuld met ervaren ondernemers bij Belfius Vilvoorde-Tervuren, Guardsquare, SBB, Cronos Leuven en Unizo. De winnaar van de Vlaams-Brabantse voorronde mag het op 11 mei opnemen tegen de winnaars van de vier andere provinciale voorrondes.

Foto v.l.n.r. Andy de Jong, Axel Van Lombeek, Holger Willems en Linde Stifter

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.