energie.be go forest

Energie.be gaat samenwerken met GoForest

Een primeur voor energieleverancier Energie.be: door een samenwerking met herbebossingsbedrijf Go Forest bieden ze klanten vanaf nu de mogelijkheid om bomen te laten planten ter compensatie van hun CO2-uitstoot.

"We kozen voor Go Forest omdat zij 100 procent transparant werken, waardoor ook wij 100 procent transparant kunnen laten zien welke impact het planten van bomen heeft en hoe de bijdrage van onze klanten daarvoor zorgt", legt co-CEO Bart Feyen van Energie.be uit.

Met de samenwerking wil Energie.be actief bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. "Gas is verantwoordelijk voor driekwart van de C02-uitstoot die voortvloeit uit ons energieverbruik", klinkt het. "Volledig overschakelen op groene alternatieven is voor heel wat gezinnen vandaag nog niet mogelijk, maar de grote negatieve impact van het gebruik van gas op onze planeet schreeuwt om natuurherstel."

Het planten van bomen is volgens Energie.be en GoForest een effectieve oplossing voor de CO2-uitstoot die gepaard gaat met gasverbruik.

“We zijn ons ervan bewust dat het planten van bomen niet alle klimaatproblemen oplost", aldus co-CEO Tom Van Den Bosch. "Het ultieme doel moet géén CO2- uitstoot zijn. Maar in de transitiefase kunnen we met Energie.be wel een actieve en positieve bijdrage leveren. Uit onze bevraging bij consumenten blijkt dat 73 procent het belangrijk vindt om een inspanning te doen. Met dit initiatief maken we dit mogelijk.”

“Hoewel we hier geen gebruik maken van het carbon credits-systeem, zorgen we ervoor dat het voor elke klant duidelijk is hoe hun aangeplante bomen bijdragen aan natuurherstel", legt Sarah Parent van Go Forest uit. "En hoe ze zo dus hun voetafdruk verkleinen. Door het lokaal (in België) en globaal (in Madagaskar) planten van bomen, is dit initiatief ook erg belangrijk op het vlak van awareness.”