Nieuws Vlaams-Brabant Fietsfabrikanten willen hart van stedelingen veroveren met de Ellio Elite ‘Ahooga Edition’

Fietsfabrikanten willen hart van stedelingen veroveren met de Ellio Elite ‘Ahooga Edition’

Fietsfabrikanten willen hart van stedelingen veroveren met de Ellio Elite ‘Ahooga Edition’

LEUVEN/BRUSSEL – Fietsfabrikanten Ellio Bikes (Leuven) en Ahooga Bikes (Brussel) hebben de krachten gebundeld met de lancering van de Ellio Elite ‘Ahooga Edition’, een speed pedelec met het oog op de toekomstige stadsmobiliteit.

Met een gedeelde visie over het potentieel van speed pedelecs in steden, bundelen Ahooga en Ellio voor de eerste keer hun krachten.

Het Leuvense Ellio is vooral gekend om zijn vooruitstrevende  speed pedelecs met tweewielaandrijving en automatische versnellingen. Het Brusselse Ahooga tilt met haar designs de stadsfiets naar een hoger niveau. Omdat deze twee Belgische merken elkaar zowel moeiteloos aanvullen als versterken kon een samenwerking niet uitblijven. Het resultaat van deze kruisbestuiving is de Ellio Elite ‘Ahooga Edition’, de hoogtechnologische Ellio speed pedelec in een custom Ahooga-color.

De limited edition fiets zal ook uitgerust zijn met een ingebouwd tracking systeem dat diefstal tegengaat.  Met deze samenwerking hopen de fietsenmerken bij te dragen aan de integratie van speed pedelecs in steden. Dit niet alleen in België, maar ook ver daarbuiten. “Voor twee kleine, maar erg complementaire Belgische spelers is het zo zinvol om samen onze missie te volbrengen, zowel in België als in het buitenland. Vandaar deze samenwerking. Wij zijn ontzettend blij met wat het Ahooga-team met onze Ellio Elite fiets heeft gedaan”, zegt Jorrit Heidbuchel, medevennoot van Ellio Bikes.

Ook in de nabije toekomst plannen de twee fietsbedrijven om verder samen te werken. “Deze samenwerking is bijzonder zinvol. In België bevindt zich het kloppend hart van de wielersport. We behoren ook tot de landen met de hoogste penetratiegraad van e-bikes ter wereld. Voor Ahooga is het gebruik van de beste e-biketechnologie op de markt, die ook al Belgisch is, een koud kunstje. We waren echt onder de indruk van de kwaliteit van de all-wheel-drive-technologie van IntuEdrive (bedrijf boven Ellio). Die presteert beter dan eender welk beschikbaar alternatief op het vlak van vermogen, rijbereik en veiligheid”, aldus nog Tita Lambotte, CEO en stichter van Ahooga.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.