Nieuws Vlaams Brabant Fresh Ateliers sneuvelen: “minder vraag naar on-the-go-producten”

Fresh Ateliers sneuvelen: “minder vraag naar on-the-go-producten”

Fresh Ateliers sneuvelen: “minder vraag naar on-the-go-producten”

LEUVEN/BRUSSEL – Retailer Delhaize gaat geen nieuwe Fresh Atelier-winkels meer openen. Bestaande winkels krijgen een nieuwe bestemming. Dat heeft de supermarktgroep woensdag bekendgemaakt. “Er is minder vraag naar on-the-go-producten”, luidt het bij Delhaize. Fresh Atelier is gevestigd in onder andere Leuven en Brussel. 

Delhaize opende in 2018 een eerste Fresh Atelier, in de Brusselse Ravensteingalerij. Er werd met onder meer salades, soep, broodjes tot warmemaaltijden en sushi vooral gemikt op een stedelijk publiek of bijvoorbeeld pendelaars. De ambities van Delhaize in 2018 waren groot. De retailer schatte het potentieel van de stadswinkels toen op 200 winkels binnen drie jaar.

Nieuw concept

Het concept wordt nu stopgezet, klinkt het bij Delhaize. Van de tien bestaande winkels in Brussel, Antwerpen en Leuven wordt er een deel op termijn omgevormd tot Shop&Go-winkels en wordt een deel veranderd in een nieuw, nog onbekend, concept. Een winkel (op de Meir in Antwerpen) sluit op termijn de deuren. Eén Fresh Atelier (Brussels Noordstation) blijft voorlopig bestaan.

Corona zorgt voor trendbreuk 

De supermarktgroep zegt te stoppen met Fresh Atelier omdat door de coronacrisis het concept niet meer voldoet aan de behoeften van de klant. Er is veel meer thuiswerk, minder passage in de steden en er zijn veel minder pendelaars dagelijks onderweg. “Corona heeft voor een trendbreuk gezorgd. Er is duidelijk minder vraag naar on-the-go-producten, en dat weegt op de rentabiliteit”, klinkt het bij het bedrijf.

Minieme gevolgen voor personeel 

De gevolgen voor de werkgelegenheid zullen miniem zijn, verwacht een woordvoerder. In de Fresh Ateliers werken maar 2 à 3 mensen, en de nieuwe winkels hebben ook personeel nodig.

Bron: Belga.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Brussel, Koekelberg
Brussel

4 falingen

VILVOORDE/BRUSSEL/KRAAINEM/SCHAARBEEK - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer