AXA Bank Foto: BELGA

Fusie Crelan en AXA Bank rond

Crelan en Axa Bank zullen maandag gefuseerd zijn onder de naam Crelan. De migratie van gegevens van Axa Bank naar de systemen van Crelan is dit weekend tot een goed einde gebracht, meldt Crelan zondag in een persbericht. De bank zet vannacht de verschillende betaalkanalen om de beurt weer open.

De app en het homebankingplatform van Crelan zijn dit weekend niet beschikbaar door de integratie van de systemen van beide banken. Ook online betalingen of betalingen via de QR-code van Payconiq in winkels zijn niet mogelijk en aan de eigen automaten kan enkel geld afgehaald worden.

Maar daar komt maandag dus verandering in. In eerste instantie zijn app en pc-bankieren opnieuw toegankelijk in een lightversie met slechts enkele functies die beschikbaar zijn. Zo komt extra capaciteit vrij om de klanten van AXA Bank over te laten stappen naar de digitale kanalen van Crelan. Het is de bedoeling dat de klanten maandag in de voormiddag de verschillende kanalen opnieuw kunnen gebruiken.

“De gegevens van AXA Bank zijn volgens de vooraf bepaalde kwaliteitscriteria van de bank in de systemen van Crelan ingevoerd. We hebben dus beslist om het licht op groen te zetten voor de verdere fusie van beide banken”, klinkt het in het persbericht. Het ging om de migratie van de gegevens van 840.000 klanten en 330 agentschappen van AXA Bank.

Klanten van Axa Bank kunnen sinds vrijdag 17.00 uur niet meer digitaal bankieren. Vanaf maandagochtend kunnen ze zich registreren voor de app en homebanking van Crelan.

Crelan nam Axa Bank over in december 2021. De samensmelting creëerde de op vier na grootste bank van België, na BNP Paribas Fortis, Belfius, ING en KBC.