Nieuws Vlaams-Brabant GBL verkleint belang in Pernod Ricard

GBL verkleint belang in Pernod Ricard

Foto Belga

GBL verkleint belang in Pernod Ricard

BRUSSEL – De Belgische holding GBL heeft zijn belang in de Franse drankenproducent Pernod Ricard, het grootste actief van zijn portefeuille, het voorbije jaar afgebouwd. Dat blijkt donderdag bij de voorstelling van de jaarresultaten.

Alles samen werden er 2,1 miljoen aandelen van Pernod Ricard verkocht, goed voor een opbrengst van 384 miljoen euro en een nettomeerwaarde van 255 miljoen. De participatie daalde van 7,7 procent tot 6,9 procent eind december. De Belgen blijven wel de belangrijkste aandeelhouder na de familiereferentieaandeelhouder en blijven het management en de strategie steunen, klinkt het.

GBL leed vorig jaar een verlies van 585 miljoen euro tegenover een winst van 279 miljoen het jaar voordien. De netto-actiefwaarde per aandeel lag eind van het jaar op 116 euro, ruim 19 procent lager op jaarbasis “wat de bredere daling van de markt weerspiegelt”.

GBL keert een dividend uit van 2,75 euro per aandeel, in lijn met de verwachtingen van analisten, schrijft persagentschap Bloomberg.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.