VILVOORDE-Goodman-Logistics-667×500-667×500

Geen logistiek centrum voor Zalando in Vilvoorde

Het logistiek centrum van internetgigant Zalando komt niet in Vilvoorde. De milieuvergunningsaanvraag  is geweigerd door Vlaams Minister Joke Schauvliege (CD&V).

Een van de belangrijkste argumenten voor de weigering van de vergunning zijn de mogelijke mobiliteitsproblemen die het nieuwe distributiecentrum met zich mee kunnen brengen. Het aantal vervoersbewegingen en de verdeling ervan tussen vrachtwagens en bestelwagens is nog onbekend en daarom kan de werkelijke impact voor de routes in de omgeving moeilijk ingeschat worden. Daarnaast is er in de omgeving nu al een erg hoge mobiliteitsdruk.

Gemeente tevreden

In Vilvoorde haalt het gemeentebestuur opgelucht adem. De stad had flink wat kritiek op de plannen omdat het project zich situeerde op een terrein van 14 hectare aan de Darse, wat ervoor zou zorgen dat een van de laatste grote ecologische gebieden zou verdwijnen alsook 4 hectare bos. Volgens de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (SP.A) is een enorme toename van vrachtverkeer door het stadscentrum vermeden.

.