Nieuws Vlaams-Brabant Glasvezelring voor hart Vlaamse economie

Glasvezelring voor hart Vlaamse economie

Glasvezelring voor hart Vlaamse economie

ZAVENTEM – Eurofiber, aanbieder van digitale glasvezelverbindingen en cloudinfrastructuuroplossingen en met Belgische vestiging in Zaventem, breidt in opdracht van een internationale klant het Belgische glasvezelnetwerk uit met 80 kilometer. Met de extensie wordt een glasvezelring tussen Brussel, Antwerpen en Gent gerealiseerd. 

De opdracht zal begin 2023 voltooid zijn. De klant zal twee punten van het bestaande Eurofiber-netwerk met elkaar verbinden en zo een nieuwe, 120 kilometer lange glasvezelring creëren ten behoeve van de driehoek Brussel-Gent-Antwerpen, het economische hart van België.

De nieuwe ring levert capaciteit via een complete 144-vezelkabel die door vijf grote Belgische bedrijfsterreinen loopt. De ring zal ook drie datacentra met elkaar verbinden: LCL West in Aalst, Interxion Digital Realty BRU4 in Zaventem in het oosten en een nieuwe EdgeConnex-faciliteit in Ternat.

“Deze nieuwe uitbreiding toont aan dat Eurofiber snel verandert van een nationale aanbieder in een pan-Europese speler, zowel organisch als niet-organisch”, zegt Rhoderick van der Wyck, Managing Director International Business bij Eurofiber.

“De digitale transformatie in België gaat steeds sneller, vooral doordat toonaangevende bedrijven kwalitatief hoogwaardige nieuwe glasvezelroutes nodig hebben om hun lokale prestaties te verbeteren en hun ecosystemen uit te breiden naar gebieden die nog niet op het netwerk waren aangesloten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.