Nieuws Vlaams Brabant Gordelgeuze moet tanend evenement nieuw leven inblazen

Gordelgeuze moet tanend evenement nieuw leven inblazen

Gordelgeuze moet tanend evenement nieuw leven inblazen

gordelgeuzePolitiek heeft het Gordelfestival geen reden van bestaan meer. Door de staatshervorming is het Vlaamse karakter van de Rand rond Brussel verankerd. Dus moeten de organisatoren op zoek naar iets anders om het jaarlijkse sportevenement van nu zondag 4 september nieuw leven in te blazen. De vondst is geslaagd: 15.000 flessen Gordelgeuze van de Pajotse brouwerij Boon.

De nieuwe geuze werd voorgesteld in het gemeenschapscentrum Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode. Het bier moet een van de publiekstrekkers worden op het Gordelfestival, het tanende evenement dat nu zondag plaatsvindt in de Vlaamse Rand rond Brussel. Want met fiets- en wandeltochten en wat animatie in de marge redt de opvolger van De Gordel het niet meer.

Vlaams minister van Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) beseft het. “Het is niet alleen belangrijk dat we het Vlaams en groen karakter van De Rand in de kijker plaatsen. Maar ook onze identiteit en eigenheid. We zochten een specifiek product van de regio. Wat is meer typerend voor het Pajottenland dan geuze en kriek? Daarom hebben we speciaal aan brouwerij Boon gevraagd om een aparte fles uit te brengen.”

Alle deelnemers van het Gordelfestival krijgen zondag een fles Gordelgeuze om ter plaatse of thuis te consumeren.  In het totaal werden 15.000 flessen gebrouwen. Boon is een lambiekbrouwerij in Lembeek, deelgemeente van Halle.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.