Nieuws Vlaams Brabant Gulden Spoor voor Voka-topman Jan Van Doren

Gulden Spoor voor Voka-topman Jan Van Doren

Gulden Spoor voor Voka-topman Jan Van Doren

Jan van Doren (57) heeft het Gulden Spoor gekregen. Hij is directeur van Voka Metropolitan en voorzitter van de organisatie Vlamingen in de Wereld. De prijs wordt uitgereikt door de beweging Vlaanderen-Europa, die het Gulden Spoor elk jaar schenkt aan “verdienstelijke Vlamingen die een opmerkelijk spoor trekken op sociaal-economisch, algemeen maatschappelijk of cultureel terrein”.

Jan van Doren studeerde rechten en economische wetenschappen aan de KU Leuven. Hij begon zijn professionele loopbaan als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Antwerpen. Nadien ging hij de journalistiek in, eerst bij De Tijd en later bij Trends.

Na tien jaar maakte hij de overstap naar het toenmalige Vlaams Economisch Verbond, het huidige Voka. Bij die Vlaamse ondernemersorganisatie werd hij adjunct-directeur van het kenniscentrum. Momenteel leidt hij Voka Metropolitan, het netwerk van Vlaamse ondernemingen in en rond Brussel. Voka Metropolitan werkt heel nauw samen met Voka Vlaams-Brabant.

“Met het Gulden Spoor wil onze organisatie haar waardering uitdrukken voor het niet altijd even opvallende, maar wel zeer waardevolle werk dat Jan van Doren via het mondiale netwerk van Vlamingen in De Wereld de voorbije jaren leverde”, zegt An De Moor, voorzitster van de beweging Vlaanderen-Europa.

Recente voorgangers zijn onder meer Louis Verbeeck, Gwy Mandelinck, Miel Cools, Chris Lomme, Jef Gabriëls, Jan Dewilde en Jan Verheyen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.