Nieuws Vlaams Brabant Hawaïaanse pokés veroveren hoofdstad

Hawaïaanse pokés veroveren hoofdstad

Elia en Lara Dratwa en Sammy Tielemans zijn de stichters van Poké House.

Hawaïaanse pokés veroveren hoofdstad

BRUSSEL – Poké House, de Brusselse specialist in Hawaïaanse gerechten, heeft een 5de filiaal geopend in de hoofdstad, op het Sint-Katelijneplein.

De Hawaïaanse gerechten, Pokés genoemd, zijn al enkele jaren hot. Ze worden klaargemaakt met rauwe vis, vaak zalm of tonijn. En die wordt voorzichtig gesneden en gemarineerd en vergezeld van garnituur (wortelen, komkommer, mango, edamame, stengelui, ananas, avocado …)  en rijst met azijn. In het Hawaïaans betekent poké trouwens stuk of snijden.

Vijfde vestiging

Poké House, gesticht door Sammy Tielemans, Lara Dratwa en haar broer Elia, opende een eerste vestiging in Boondaal in september 2018, gevolgd door een andere in Louiza in 2019 en twee filialen in Ukkel en op het Luxemburgplein. Recent opende Poké House een 5de filiaal in Brussel, op het Sint-Katelijneplein. “Poké House blijft trouw aan zijn stijl – een combinatie van eenvoud, creativiteit en kwaliteit – en is nog niet van plan om op zijn lauweren te rusten. Er lopen nog heel wat projecten zoals de opstart van franchises”, luidt het bij de oprichters.

Traditie en originaliteit 

Voor Lara, Elia en Sammy zijn pokés veel meer dan een foodtrend. Het concept van hun avontuur lag dan ook al snel vast. Sinds 2018 schotelen ze de pokés voor met respect voor traditie en altijd met een vleugje originaliteit en creativiteit!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.