Nieuws Vlaams Brabant Het vat is af: cafés dagen brouwer voor rechter

Het vat is af: cafés dagen brouwer voor rechter

Copy: Bistropolitan.

Het vat is af: cafés dagen brouwer voor rechter

BRUSSEL/LEUVEN –  Twee Brusselse cafés stappen naar de rechtbank om huurverminderingen te verkrijgen van brouwer AB InBev, omdat ze verplicht gesloten zijn wegens de coronapandemie. Dat bericht L’Echo woensdag.

Advocaat Nicholas Ouchinsky verdedigt de belangen van de cafés. “AB InBev heeft aan mijn cliënten een huurvermindering van 25 procent voorgesteld, maar dat is niet voldoende”, zegt de raadsman bij L’Echo. In naam van Grand Café (Brussel) en Bistropolitan (Etterbeek) heeft hij nu een rechtszaak aangespannen. Hij wil een huuropschorting verkrijgen voor alle periodes van verplichte sluiting.
“Betreuren situatie” 
AB InBev zegt de situatie te betreuren en benadrukt dat iedereen in de sector, van brouwers tot cafés, restaurants en hotels, in hetzelfde schuitje zit. Het bedrijf wijst er ook op dat het de huur van zijn cafés in de maand april 2020 volledig heeft kwijtgescholden en in de maanden november, december en januari voor 25 procent. Naar eigen zeggen kostte dat de brouwer 20 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.