Nieuws Vlaams-Brabant Hilko Cuisine ontwikkelt rokerige receptuur voor Monk-spaghettisaus

Hilko Cuisine ontwikkelt rokerige receptuur voor Monk-spaghettisaus

Hilko Cuisine ontwikkelt rokerige receptuur voor Monk-spaghettisaus

BOUTERSEM/BRUSSEL – Sauzen-en kruidenontwikkelaar/producent Hilko Cuisine uit Boutersem heeft in opdracht van Filip Jans, zaakvoerder van de legendarische Bar Monk, een rokerige receptuur voor diens spaghettisaus ontwikkeld. De lekkernij, bestaande uit gerookt vlees dat verwerkt wordt in tomatensaus,  wordt de komende maanden exclusief verwerkt in de spaghetti van de Brusselse horecazaak. 

Filip Jans, die ooit aan de wieg stond van de Leuvense resto-bar Hungaria, contacteerde een tijd geleden Hilko Nackaerts van Hilko Cuisine, sauzen-en kruidenontwikkelaar/producent uit Boutersem. “Hij vroeg me om een recept te ontwikkelen voor in zijn spaghettisaus”, haalt Hilko de herinnering op. “Het was zeker niet de bedoeling een superpikante saus te maken, eerder een saus met een rokerige smaak, met een knipoog naar barbecue en de herfst.”

Rookton 

Nackaerts bouwde een rookton, waarin hij varkens-en rundsvlees rookt. “Vervolgens wordt het vlees verwerkt in een tomatensaus om dan uiteindelijk in stukjes versneden te worden zoals bij een stoofpotje”, vertelt de productontwikkelaar. Als topping wordt verkruimelde Monk-worst toegevoegd. Mensen die thuis de saus van Hilko willen maken kunnen binnenkort inspiratie opdoen met een filmpje waarin Hilko uitlegt hoe je de saus moet bereiden. De beelden zullen beschikbaar zijn op YouTube.

Tijdelijk verkrijgbaar 

Wie de speciale spaghetti wil proeven zal snel moeten zijn. De nieuwe saus zal slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn. Voor dit najaar heeft Hilko Nackaerts trouwens nog enkele nieuwigheden in petto. “Er is de hot sauce in flesjes van 100ml en de hervulverpakking voor de zoutvaatjes. Voor de eindejaarsperiode heb ik pralines met “hot salt” in de aanbieding en een cadeauverpakking met alle producten van Hilko Cuisine”, besluit Hilko Nackaerts.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.