IHG Hotels opent eerste hotel in België

Deze week opent het eerste vocoTM hotel de deuren in België. Daar werkt hotelmerk IHG Hotels & Resorts samen met Living Tomorrow om hun groei verder te zetten. De uitbating en het management zijn in handen van PREM Hospitality.

VocoTM Brussels City North, zoals het hotel zal heten, zal onder leiding van PREM Hospitality focussen op innovatie en wil het toonbeeld worden voor de toekomst van de horeca. Volgens Bouke Koppert, COO van PREM Group, toont de opening van het hotel in Brussel hun ambitie in België en Europa. "We verheugen ons op onze rol als operationele beheerder van dit nieuwe hotel om drie redenen", legt hij uit. "Ten eerste is de opening van een hotel in de noordrand van de Europese hoofdstad een uitdaging , maar ook de samenwerking met Living Tomorrow en focus op innovatie zorgen ervoor dat wij met veel zin in dit project stappen."

Het vocoTM Brussels City North hotel bevindt zich op de Innovation Campus van Living Tomorrow, "een ideale omgeving om tot rust te komen te midden van een groen landschap", maar vlakbij het centrum en Brussels Airport. De opvallende toren van 50 meter hoog biedt ook een uitzicht op de skyline van Brussel.

 

Het viersterren hotel beschikt over moderne uitrusting en technologie voor haar gasten in 92 kamers, een auditorium, acht vergaderzalen en een restaurant. Daarnaast biedt het hotel ook parkeerplaatsen met oplaadpunten aan. Het gebouw zelf is energiezuinig met een GVAC-installatie en nieuwe isolatietechnieken, zonnepanelen en warmtepompen.

Het hotel heeft verder als doel om lokale ondernemers, gemeenschappen en leveranciers te ondersteunen. “We creëren een 40-tal nieuwe jobs en ambiëren om één van de belangrijkste meeting points te worden van het Hoofdstedelijk Gewest en omstreken”, besluit Koppert. “Internationale en lokale networking maakt deel uit van het DNA van vocoTM. Voor PREM Hospitality wordt het een eer om deze doelstelling iedere dag na te streven. En te bereiken.”