bitcoin

In dit Brussels restaurant betaal je voortaan met cryptomunten

BRUSSEL - Osteria Romana, een gekend Italiaans restaurant in Brussel, aanvaardt voortaan betalingen in cryptomunten, naast cash en kredietkaarten. Het restaurant zal meer bepaald Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), USDT, USDC en nog andere munten gebruiken. Voor Osteria Romana is het een nieuwe manier om na te denken over dagelijkse betalingen en om meer dan ooit mee te zijn met de nieuwe ontwikkelingen.

België heeft snel gereageerd op innovaties met betrekking tot de blockchain-technologie. Twee weken geleden aanvaardde voor de eerste maal een Belgisch openluchtfestival (The Yard, by Voodoo Village) cryptomunten als betaalmiddel, met beperkt succes.

Nu gaan Filippo La Vecchia en Cédric Gilot, zelfverklaard, de meest provocerende restaurant houders van Brussel, de uitdaging aan. Filippo La Vecchia, chef van Osteria Romana, denkt ook buiten de keuken op een originele, creatieve manier. Samen met zijn partner heeft hij daarom besloten de bezoekers een ruimere keuze aan betaalmogelijkheden aan te bieden.

Daarmee wil de eetgelegenheid het eerste “bitcoin”-restaurant van Brussel worden.

Het fenomeen is nochtans niet nieuw. Grote namen uit de luxesector gaan dezelfde richting uit. Gucci aanvaardt vanaf eind deze maand cryptomunten in bepaalde Amerikaanse winkels en wil dat project uitbreiden naar alle Noord-Amerikaanse vestigingen. Het is een sterk signaal van een groot merk dat gelooft in de nieuwe technologie.