Ziekteverzuim small

In Vlaams-Brabant gingen de minste werkdagen verloren aan ziekte

REGIO - Werkgevers in Vlaams-Brabant scoren 'het best' op het vlak van ziekteverzuim. Dat blijkt uit de Employment Tracker van SD Worx, die maandelijks de salarisgegevens van 70.000 werkgevers en meer dan een miljoen werknemers in de privésector in België analyseert.

In 2022 gingen er in Vlaams-Brabant minder dan zes procent (5,74%) van de dagen verloren door ziekte van minder dan een jaar. Dat is het beste cijfer voor Vlaanderen.

Olivier Guédon, directeur van SD Worx Vlaams-Brabant, merkt op dat er vorig jaar wel meer werknemers werden getroffen door ziekte. "In Vlaams-Brabant was 65% van de werknemers minstens één dag kortdurend afwezig, dat is een stijging van 17% tegenover het jaar daarvoor."

Decemberpiek

"In het begin van 2022 kregen we te maken met de omikronpiek van de coronacrisis", gaat Guédon verder. "Vanaf de maand april werd er een daling ingezet. In september zagen we het kortverzuim opnieuw stijgen, want de herfst zorgt traditioneel voor een verkoudheids- en griepgolf. Toch was vooral de piek in december opvallend, ten opzichte van 2021 en 2019."