Nieuws Vlaams Brabant Johan Beerlandt stopt als ceo van Besix

Johan Beerlandt stopt als ceo van Besix

Johan Beerlandt stopt als ceo van Besix

beerlandtbesixJohan Beerlandt (68) stopt als ceo van Besix. Hij was meer dan tien jaar het gezicht van de bouwgroep uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Beerlandt geeft nog dit jaar de operationele leiding over het bedrijf door. Zijn opvolger is nog niet bekend.

Beerlandt kondigde zijn afscheid donderdag zelf aan bij de voorstelling van de jaarcijfers van de groep. “Op mijn leeftijd voel je dat je de fakkel moet doorgeven. Er zijn verschillende mogelijke opvolgers binnen de groep. Je moet die mensen een kans geven”, zei Beerlandt.

Als grote baas kwam hij alleen tussen als het echt nodig. “Mijn job voelde nooit aan als werk. Ik leef om te werken.” Beerlandt spreekt liever over de onderneming dan over zichzelf. “Het personeel is ons belangrijkste actief. Tijdens de economische crisis was het mijn grootste doel om geen mensen te moeten afdanken.”

De zoektocht naar een opvolger is volop bezig. In de tweede helft van het jaar zou de nieuwe ceo bekendgemaakt worden. Die hoeft niet uit de eigen onderneming te komen. Een externe opvolger wordt niet uitgesloten.

Beerlandt werkt al meer dan veertig jaar voor het bedrijf. Hij is ceo sinds 2004, na een management buy-out. Beerlandt schuift bij Besix door naar de functie van voorzitter van de raad van bestuur.

Besix is onder meer bekend van deelname aan de bouw van de Burj Khalifa in Dubai. Die wolkenkrabber in de Verenigde Arabische Emiraten is sinds 2007 de hoogste toren ter wereld. Daarbij vertrok Beerlandt van het motto keep it simple. “Bouwen is simpel: eerst de funderingen en de vloerplaat, dan de muren en het dak. De Burj Khalifa is gebouwd op de werf, niet op het computerscherm. Zo’n aanpak vergde gezond boerenverstand, geen complexe computermodellen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.