Nieuws Vlaams Brabant Koekjes van Delacre definitief in Italiaanse handen

Koekjes van Delacre definitief in Italiaanse handen

Koekjes van Delacre definitief in Italiaanse handen

delacreDelacre wordt overgenomen door het Italiaanse Ferrero, vooral bekend van Nutella. Dat heeft de koekjesmaker uit Dilbeek maandag officieel bevestigd. De overname was al eerder aangekondigd, maar werd nu officieel afgerond.

“Een bedrijf geaffilieerd aan Ferrero heeft de overname afgerond van de koekjesproducenten Biscuits Delacre en United Biscuits Industries (samen Delacre), die bekend zijn van de koekjesmerken Delacre en Délichoc”, zegt Delacre in een mededeling. Naast Nutella is Ferrero ook het bedrijf achter Kinder Surprise en Tic Tac.

Ferrero neemt Delacre over van het Britse United Biscuits, op zijn beurt in handen van het Turkse Yildiz, dat onder meer eigenaar is van pralinemaker Godiva. Ferrero neemt alle productiefaciliteiten over van Delacre. Het management en de werknemers blijven behouden.

Charles Delacre richtte in 1872 een chocolaterie op in Elsene. Zeven jaar later leverde dat hem het brevet van hofleverancier op. Het eerste koekje werd in 1891 geproduceerd in de fabriek in Vilvoorde, onder de naam Pacha Delacre.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer