https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_04_13_15de1c6f-bf49-4c91-8a44-61689019b762 Foto mdt

Koppel opent jaar na eerste zaak al tweede restaurant met ‘kwaliteitskebab’ in Leuven

LEUVEN, HERENT - Hoewel hun eerste zaak Orient op de Brusselsesteenweg in Herent nog maar iets langer dan een jaar geopend is, hebben zaakvoerders Kaan Kandemir (27) en Carolien Mariman (26) nu al hun tweede vestiging te pakken. Op de Oude Markt in Leuven weliswaar. “Als je goed eten serveert, zal de zaak wel draaien”, klinkt het.

Orient Herent is geopend sinds maart vorig jaar, en die zaak draait volgens de Kaan en Carolien nog steeds goed. Sinds afgelopen maandag heeft het koppel nog meer werk, want zopas is hun nieuwe restaurant op de Oude Markt open. Net zoals in Herent zijn er tal van gerechten te vinden, hoofdzakelijk pizza’s, kebab en grillschotels. “We zijn uiteraard wel blij met de nieuwe zaak”, klinkt het bij beiden. “Momenteel is het wat kalm door de paasvakantie, maar vanaf volgende week zijn de studenten terug en wordt het ook echt terrasjesweer. Dat komt dus wel helemaal goed, al wordt het wel echt een drukke maand.”

Schipperen

Zo zal Orient Leuven voor een maand lang dagelijks geopend zijn van 11 uur in de voormiddag tot 2 uur ’s nachts. “We blijven ook werkzaam in Herent, dus het wordt een maand waarin we toch heel hard zullen werken en tegelijkertijd ook schipperen tussen beide vestigingen”, zegt Carolien. “Het is de bedoeling dat we eerst kijken welke dagen er veel volk komt, en na die maand zullen we de openingsuren aanpassen. Dat deden we in onze andere zaak ook al. Ik denk wel dat ons concept hier kan werken, aangezien je hier rustig en kwaliteitsvol kan eten. Het zal de studenten zeker wel bevallen.”

 

Orient Leuven is geopend sinds maandag. Foto mdt

Kaan vult aan. “Maar niet enkel de studenten zijn welkom, ook voor de doorsnee Leuvenaar is er plek. Waarom we hier voor een tweede vestiging kozen? Kebab heeft een slechte reputatie in Leuven. De mensen weten in de andere zaken niet wat ze eten, dus wij willen een veel betere kwaliteit aanbieden en laten zien dat het wel goed kan. Ik ben ervan overtuigd dat als je goed eten serveert, je zaak wel zal draaien.”

‘Crapuul’

Al is de Leuvense Oude Markt wellicht wat onrustiger dan de Herentse Brusselsesteenweg. “Maar ik verwacht hier geen problemen”, aldus nog Kaan. “Er is hier veel controle van politie, en als we zien dat er tijdens onze latere openingsuren problemen zijn dan sluit ik desnoods enkele uren vroeger. Ik heb te veel geïnvesteerd in deze zaak om dit door crapuul te laten ruïneren. Of er nog een derde zaak in de pijplijn zit? Nee, twee is écht voldoende momenteel. We werken nu al zestien uur per dag, dus hou het maar op deze twee zaken”, lacht Kaan.