Nieuws Vlaams-Brabant Label van Industriana voor drie Vlaams-Brabantse brouwerijen

Label van Industriana voor drie Vlaams-Brabantse brouwerijen

Label van Industriana voor drie Vlaams-Brabantse brouwerijen

Genius Loci is een Europees project dat het industrieel en technisch erfgoed van kmo’s wil promoten en ontsluiten. In dat kader werden in Leuven de eerste labels van Industriana overhandigd aan 22 waardevolle sites in ons land. Daartoe behoren drie brouwerijen uit Vlaams-Brabant.

Genius Loci wil het toerisme rond het Europese industriële erfgoed bevorderen. In een eerste fase werden drie proefsectoren uitgekozen: de traditionele gefermenteerde dranken, traditionele textielambachten en de verwerking van klei tot bakstenen, tegels en dakpannen. Om waardevolle sites te promoten werd een label ontworpen waardoor ze deel uitmaken van het netwerk van Industriana.

Tot de gelabelde projecten in ons land bij alcoholische dranken behoren drie brouwerijen uit Vlaams-Brabant: Boon in Lembeek (Halle), Lindemans in Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) en Oud Beersel in Beersel.  Zij ontvingen het label uit handen van Mark Andries, kabinetschef van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), bevoegd voor onroerend erfgoed.

Tot dusver worden in vijf proefregio’s labels toegekend: Umbrië (Italië), Terul (Spanje), Malta, Centraal Transdanubië (Hongarije) en Vlaanderen. Per regio wordt een gebruikersgroep opgericht. In Vlaanderen wordt die gecoördineerd door de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie.

In de loop van de zomer van 2017 wordt het netwerk van Industriana verruimd tot sites buiten de proefregio’s en vanaf oktober tot andere sectoren. Op termijn moeten ook regionale en thematische toeristische ontsluitingspakketten ontwikkeld worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 falingen

ZAVENTEM/MEISE/STROMBEEK-BEVER/ZEMST - De Nederlandstalige ondernemingsrechtbank van Brussel heeft het faillissement geopend van 7 bedrijven.  Lees meer