Nieuws Vlaams Brabant Leuven Leisure pakt uit met eigen bier

Leuven Leisure pakt uit met eigen bier

Leuven Leisure pakt uit met eigen bier

leuvenleisureDe Koeieschieter. Onder die naam lanceert Leuven Leisure een eigen bier. Dat kon niet uitblijven: de Leuvense toeristische onderneming zet al enkele jaren onder de naam Beer Hop de biercultuur uit de Leuvense regio in de kijker met bierwandelingen en fietstochten naar brouwerijen.

Het bier wordt gemaakt door brouwerij De Vlier in Holsbeek. “De hop uit het Hageland is afkomstig van de tuin van brouwer Marc Andries. Dat hebben we gecombineerd met citrusextracten. Dit zorgt voor een aromatisch blond bier dat vooral goed smaakt op een warmere dag”, zegt Sebastiaan Cloet.

De wat ongewone naam verwijst naar een Leuvense legende. Op een nacht in 1691 dachten de Leuvenaars dat de Fransen de stad zouden binnenvallen. “Vanop de stadsmuren vuurden ze op de nachtelijke gestalten, die ’s ochtends koeien bleken te zijn. Sindsdien dragen de Leuvenaars onder meer de bijnaam van koeienschieters.”

Het etiket is ontworpen door de Leuvense tekenaar Roel Renmans. Voor Leuven Leisure is dit geen eenmalige creatie. “We plannen een reeks bieren te maken met lokale brouwers”, zegt Cloet. De Koeieschieter is verkrijgbaar bij Leuven Leisure vooraan in de Tiensestraat in Leuven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer