Nieuws Vlaams-Brabant Leuvens keukenwonder ‘Eerste kok van België 2022’

Leuvens keukenwonder ‘Eerste kok van België 2022’

Abel Demeestere en zijn vriendin Laurence De Smet die beste keukencommis werd.

Leuvens keukenwonder ‘Eerste kok van België 2022’

LEUVEN – Abel Demeestere (22) van restaurant Hof van Cleve mag zich voortaan ‘Eerste kok van België’ noemen. Abel haalde het van vier andere finalisten tijdens de 69ste editie van de jaarlijkse meesterschapswedstrijd. Twee keer feest want de prijs voor ‘beste keukencommis’ gaat naar zijn vriendin Laurence De Smet, die Abel bijstond.

Samen met vier andere getalenteerde finalisten Jamal Aichi uit Terhulpen, Diego De Baets uit Sint-Kruis Brugge, Christophe De Meur uit Brussel en Stijn De Smet uit Zele, ging de zoon van sterrenchef Lieven Demeestere de uitdaging aan om s‘ lands beste talent in de keuken te worden. Abel haalde het pleit en mag zich “Eerste kok van België 2022” noemen.

De opdracht bestond erin om drie gerechten klaar te maken: een voorgerecht met goudbrasem en langoustines, als hoofdgerecht stond konijn met drie garnituren en een saus op het menu, en een dessert met chocolade, flan, rolbiscuit en roomijs.

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijden georganiseerd door Club Prosper Montagné. Deze Gastronomische Club verenigt sinds 1952 de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Ondernemer (53) overleden

HALLE/SINT-PIETERS-LEEUW - Ludo Vandierendonck, de gewezen uitbater van enkele fitnesszaken in Halle en Sint-Pieters-Leeuw, is om het leven gekomen bij… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.