Nieuws Vlaams-Brabant Leuvense app om taxi te delen gaat mondiaal

Leuvense app om taxi te delen gaat mondiaal

Leuvense app om taxi te delen gaat mondiaal

De app voor taxidelen Splyt is voortaan beschikbaar in 380 steden. De applicatie werd uitgeprobeerd in Leuven door Taxi Axi en in Brussel door Taxi Verts. Met zo’n succes dat de app wordt uitgerold naar alle hoeken van de wereld.

Met Splyt kan de gebruiker een taxi bestellen en die delen om de kost te drukken. In Brussel en Leuven heeft de app al duizenden verschillende gebruikers. “Splyt verandert de manier waarop je een taxi bestelt en neemt”, zei Johan Machtelinckx, ceo van Taxi Axi bij de ingebruikneming in Leuven. “De innovatie laat de passagier toe om te kiezen met wie hij een taxirit deelt. Het prijskaartje wordt zo’n veertig procent goedkoper.”

Via de tool kan de gebruiker een taxi bestellen en aangeven of hij interesse heeft om die te delen. Dan zoekt de app zelf of er nog mensen in de buurt een taxi willen nemen. Als de app een tweede persoon vindt die de taxi wil delen, krijgen de gebruikers het profiel van die man of vrouw te zien.

De Belgische Splyt-gebruiker die naar het buitenland gaat, kan voortaan even eenvoudig zijn taxi delen in Madrid en Dubai als in Leuven en Brussel. Splyt werkt daarvoor samen met lokale taxibedrijven. De app is in Europa beschikbaar in Parijs, in Madrid en later nog vijf andere Spaanse steden en in meer dan 150 Poolse steden.

In China komt de mobiele taxipoolapplicatie in omloop in 130 steden. Voorts staan Dubai, Istanboel, Riyad en Marrakech op de lijst. Ook is er sprake van drie steden in Nigeria. Binnenkort start de uitrol in Zuid- en Centraal-Amerika, met steden in Argentinië, Brazilië en Mexico.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.