https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_02_20_e18a0714-4835-4ef3-a298-49fd88a23f6d Veel mensen bleken geïnteresseerd in de transpalletten van Makro voor hun eigen bedrijf. Foto idh

Makro verkoopt na faillissement nu ook rekken en ander materiaal uit

SINT-PIETERS-LEEUW - Na de Makro-vestigingen in Lodelinsart en Luik, is deze week Makro Sint-Pieters-Leeuw aan de beurt voor de uitverkoop van al het eigen materiaal - van winkelrekken, computers tot restaurantmateriaal en transpalletten.

Makro sloot eind december definitief de deuren. Ondertussen is de warenhuisketen failliet verklaard en is een team van curatoren bezig met de afhandeling van dit faillissement. Die namen het gespecialiseerd bedrijf Auctim onder de arm om het laatste materiaal per opbod te verkopen.

“Makro verkocht tot eind december zelf alle producten die ze op dat moment nog in stock hadden. Hierna bleven lege winkels over, waar toch nog heel wat eigen materiaal van Makro zelf bleef staan”, vertellen de mensen van Auctim.

“Dat gaat over winkelrekken, transpalletten, computers, bureaustoelen, etalagepoppen, ladders, spiegels, trapjes, stoelen, koelkasten, kassa’s, kassatransportbanden, AED-toestellen en zo meer. Omdat Makro ook een restaurant heeft, is er ook hier een uitverkoop van tafels en stoelen, bestek, borden, glazen en alle mogelijke materiaal voor in de keuken. Alles is opgedeeld in zo’n 300 verschillende loten.”

Online veilig

Auctim verkoopt al dat materiaal via een online veiling. Bieden kan nog tot donderdag 23 februari 12 uur. Wie tegen dan het hoogste bod uitbracht, krijgt het lot toegewezen.

“Maar omdat sommige mensen toch graag eens zien op wat ze precies bieden, en om de kwaliteit beter te kunnen inschatten, organiseerden we maandag een kijkdag. Sommige geïnteresseerden konden zo ook al eens kijken hoe ze het gekochte materiaal eventueel kunnen transporteren na het aflopen van de online veiling. Maar echt iets aankopen, kon uiteraard niet op de kijkdag”, zo klonk het bij Auctim.

Een honderdtal geïnteresseerden daagde op voor de kijkdag. Onder hen heel wat bedrijven uit eigen land én buitenland, met daarnaast ook particulieren. Extra belangstelling was er voor het restaurantmateriaal vanuit horecazaken.

“We hebben er goede hoop op dat na deze week de Makro-vestiging in Sint-Pieters-Leeuw ook echt leeg zal zijn, want er zijn al veel biedingen binnen”, zo klinkt het Auctim. “Dat was eerder ook al het geval in Lodelinsart en Luik.”

LEES OOK. Faillissementen leidden in januari tot grootste banenverlies sinds september 2013