Nieuws Vlaams Brabant Operationeel management verwerft meerderheid in marketing agency

Operationeel management verwerft meerderheid in marketing agency

Operationeel management verwerft meerderheid in marketing agency

AARSCHOT – Strategisch marketingbureau nmg, gevestigd aan de Betekomsesteenweg in Aarschot, komt na een managementbuy-out in handen van Wim Peeters, Bert Reymen en Stijn Verbruggen. Oprichters Andy Coomans en Daisy Nys dragen de meerderheid van de aandelen over aan het operationeel management en blijven op de achtergrond actief in de onderneming.

In de voorbije jaren bouwde nmg een businessmodel uit en werd de organisatie geprofessionaliseerd door het management onder leiding van Wim Peeters (CEO), Bert Reymen (Sales Director) en Stijn Verbruggen (Development Director). Het drietal neemt nu de meerderheid van de aandelen in de onderneming. Wim Peeters: “de mogelijkheid om het bedrijf over te nemen is voor Bert, Stijn en mezelf een kans die we met beide handen moeten grijpen. We waarderen dan ook de openheid van Andy en Daisy. Klanttevredenheid en innovatie zijn twee centrale begrippen in de strategie van nmg en deze managementbuy-out is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we deze strategie blijven verder zetten en zo de kwaliteit en continuïteit van het bedrijf voor onze collega’s en klanten waarborgen”, zegt Peeters.

Bewuste keuze

Het overdragen van de aandelen aan het huidige management is een bewuste keuze. Andy Coomans: “Een verkoop van aandelen moest passen in onze strategie en visie. Het vertrouwen in ons management en de mogelijkheden van ons businessmodel creëren een kader dat we niet terugvonden in voorstellen van externe kopers die zich aandienden. In de huidige transactie worden de mensen die mee hebben gezorgd voor het succes van nmg, maximaal betrokken in de toekomst van het bedrijf”, zegt Coomans. Met de steun van onder andere PMV weet het huidige management de meerderheid van de aandelen te verwerven. Andy Coomans en Daisy Nys behouden een minderheidsaandeel en blijven actief deelnemen in de raad van bestuur. Zij zullen het management bijstaan als klankbord en raadgever. Nmg realiseert momenteel een omzet van iets meer dan 2,5 miljoen euro.

Awards

Nmg mocht in het verleden heel wat awards in ontvangst nemen, zoals Most Promising Agency (DMA), High Potential Big Agency of Tomorrow (Google), Meest werknemersvriendelijke KMO 2019 (Unizo) en Finalist KMO van het Jaar 2018 en 2019 (Unizo).

Over de financiële details van de overname is niet gecommuniceerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot, Diest
Aarschot

Marktleider kruipt in bad bij Facq

ELSENE/ZAVENTEM/DIEST/AARSCHOT/LEUVEN/TIENEN/HALLE/ZELLIK/STROMBEEK-BEVER –  Facq, het Belgisch familiebedrijf dat gespecialiseerd is in sanitair, verwarming en energiebesparing, bundelt zijn krachten met de Duitse… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.