Nieuws Vlaams Brabant Marktleider pakt uit met centjessteps

Marktleider pakt uit met centjessteps

Marktleider pakt uit met centjessteps

BRUSSEL – Bolt, de Europese marktleider in micromobiliteit, zet voet op Belgische bodem. Niet minder dan 1.100 steps worden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan een (tijdelijk) bodemtarief ter beschikking gesteld van het publiek. Bolt rekent voorlopig geen ontgrendelkosten aan en de gebruiker betaalt tot nader order slechts 1 eurocent per minuut.

Brusselaars kunnen vanaf nu elektrische steps reserveren bij Bolt. Brussel is een eerste stap in de uitrol naar heel België. Tegen het einde van de zomer zouden deelsteps van Bolt ook in het straatbeeld verschijnen van 3 tot 5 centrumsteden in ons land. Om de intrede in de markt niet onopgemerkt voorbij te laten gaan biedt Bolt de deelsteps aan tegen een bodemtarief: er wordt geen ontgrendelkost aangerekend en de gebruiker betaalt slechts 1 eurocent per minuut.

Snelle uitbouw

“Brussel is de hoofdstad van Europa, voor ons is het een belangrijke stap die we nu zetten. We willen onze deelstepdiensten de komende maanden snel uitbouwen in andere Belgische steden, als deel van onze langetermijnvisie voor België. We zijn zeer blij dat we nu ook in België actief zijn”, vertelt Welmoed Neijmeijer, Head of Policy Benelux.

Beginnersmodus

Voor de veiligheid van de gebruikers ontwikkelde het bedrijf onder meer een functie voor beginnende gebruikers van deelsteps, door de beginnersmodus te integreren in de app in Brussel. Deze modus maakt het mogelijk om zowel de maximumsnelheid als de versnelling van de step te verminderen, waardoor het risico op ongevallen kleiner is. Het nieuwe model, dat in Brussel geïntroduceerd zal worden, is ook uitgerust met opblaasbare banden die een betere grip garanderen voor een vlottere en veiligere rit. Naast veiligheid wil Bolt ook een partner zijn van het Brussels Gewest. Het bedrijf ziet steps dan ook als een middel voor een vlotter verkeer, niet als een ergernis voor de bewoners. Het bedrijf ontwierp een functie waarmee je kunt melden als een step verkeerd geparkeerd staat.

Recycleerbare step

Bolt maakt er ook een punt van om een zo milieuvriendelijk mogelijke oplossing te ontwikkelen. Diverse factoren zorgden ervoor dat het bedrijf sinds eind 2020 een positieve klimaatbalans heeft. Dankzij de samenstelling van de step zelf is het een ecologisch vervoermiddel. Bovendien weegt het nieuwe model van Bolt slechts 19 kg, waarmee de step het lichtste voertuig op de markt is. Dit lagere gewicht is te danken aan het feit dat de step is gemaakt van 90% aluminium, wat als bijkomend voordeel heeft dat hij recycleerbaar is. Alle materialen zijn trouwens 100% recycleerbaar en hebben een levensduur van 5 jaar. Ook bij dit model zijn de onderdelen zeer eenvoudig te vervangen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Brussel, Diegem
Brussel

13 falingen

LINTER/DIEST/LEUVEN/TREMELO/HALLE/OVERIJSE/ZAVENTEM/DIEGEM - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben het faillissement geopend van 13 bedrijven.  Lees meer