Bart Sap Mathias Miedreich stapt op als CEO van Umicore.

Mathias Miedreich stapt op als CEO van Umicore: Bart Sap neemt fakkel over

Bart Sap is de nieuwe CEO van Umicore. Hij volgt Mathias Miedreich op, die in overleg met de raad van toezicht heeft besloten terug te treden. Dat heeft de materialenspecialist woensdagavond bekendgemaakt.

Bart Sap trad in 2004 in dienst bij Umicore en is sinds maart 2021 executive vice president Catalysis, de bedrijfstak die katalysatoren maakt voor voertuigen. Zijn benoeming ligt in lijn met het door het bedrijf opgestelde opvolgingsplan, klinkt het.

“Een van de belangrijkste prioriteiten van Bart Sap zal erin bestaan de ontwikkelingsplannen voor Umicore’s Battery Materials activiteiten te evalueren, met inbegrip van de investeringen”, zegt het bedrijf. De eerste resultaten van deze evaluatie zullen worden meegedeeld tijdens de bekendmaking van de halfjaarresultaten op 26 juli.

In een tweede persbericht donderdagochtend voegt het bedrijf eraan toe dat Jensen Verhelle op voorstel van Sap de vorige functie van de nieuwe CEO overneemt. Verhelle is ook benoemd tot lid van de directieraad. Sinds 2023 was hij senior vice president Automotive Catalysts en Strategic Procurement.

Anderzijds verlaat chief strategy officer Frank Daufenbach Umicore. Zijn verantwoordelijkheden zullen herverdeeld worden onder de leden van de directieraad.