Matti en Katrien voor hun ijssalon. Foto: Conny Justé. Matti en Katrien voor hun ijssalon. Foto: Conny Justé.

Matti en Katrien toveren hun restaurant om tot ijssalon: “Voortaan doen we alles zelf”

Enkele jaren geleden hadden ze het Leuvense gastronomische restaurant Lust overgenomen. Door hun intussen naar Tildonk verhuisde zaak nu tot een ijssalon/brasserie om te vormen, gaan uitbaters Katrien en Matti volledig voor hun passie voor ijs. “We vermijden er ook personeelsproblemen mee.”

Zonder er enige ruchtbaarheid aan te geven hadden Katrien Rosseels (41) en Matti Backx (32) hun restaurant Lust Bold Bistro vorige week, na een korte sluiting, tot een ijssalon en brasserie omgevormd en als Lust Sweet & Salty heropend. “We wilden rustig met ons nieuwe concept starten”, bekent het restaurateurskoppel. En daar hadden ze een goede reden voor. De wijzigingen die ze op korte tijd in hun zaak hadden doorgevoerd, zijn immers niet gering. Na hun restaurant Lust Bold, dat ze in 2019 in Leuven hadden overgenomen, in 2022 naar Tildonk te hebben verhuisd, hadden ze er enkele maanden geleden ook een ijsbar aan toegevoegd.

Lees ook: Lust Bold Bistro heropent op nieuwe locatieSinds vorige week speelt dat ijs de hoofdrol in hun Tildonkse zaak. “Naast de parkeerproblemen waarmee we in het centrum van Leuven worstelden, was ons ijs eigenlijk de hoofdreden voor onze verhuis naar Tildonk”, vertelt Matti, die al jaren zelf ijs maakt en het aan horecazaken en winkels verkoopt. “Hier wilden we ons eigen ijssalon openen.” In juni zetten ze met hun ijsbar, waarbij mensen konden langskomen voor een hoorntje, de eerste stappen in de realisatie van hun droom.

“Nu gaan we er volledig voor”, gaat Katrien verder. “Iedere ochtend maakt Matti vers ijs, waarbij hij zich bij de verschillende smaken volledig kan laten gaan.” Als voormalige uitbaters van een gastronomisch restaurant, gaan ze dan ook niet voor het zoveelste gewone ijssalon. Zo vindt men er wafels, pannenkoeken en ijscoupes, die net iets anders zijn. Zoals de pannenkoeken me Nutella, die worden geserveerd als American pancakes met Nutella-ijs. En Matti probeert de klanten ook wekelijks met een ‘mystery-ijsje’ te verrassen. “Klanten die het durven, moeten dan de smaak raden”, aldus Matti. “Zo kan ik altijd nieuwe smaken aan het assortiment toevoegen.”

Personeelsproblemen vermijden

De nieuwe naam die ze aan hun zaak hebben gegeven, Lust Sweet & Salty, maakt ook duidelijk dat ze naast ijssalon ook een brasserie zijn geworden, waar je voortaan ook gerechten als koninginnenhapje en stoofvlees kan vinden. Met als gemeenschappelijke deler dat alles zelfbereid is. “Voortaan doen we alles zelf”, zegt Matti, die ook altijd zelf in de keuken zal staan. “Met Katrien in de zaak, en enkele losse medewerkers – waarvan we er nog wel zoeken – vermijden we ook de personeelsproblemen waarmee veel horecazaken geconfronteerd worden.”