Nieuws Vlaams-Brabant Mediabedrijven willen met bootcamp jonge werkzoekenden aantrekken

Mediabedrijven willen met bootcamp jonge werkzoekenden aantrekken

Foto Belga

Mediabedrijven willen met bootcamp jonge werkzoekenden aantrekken

VILVOORDE – Verschillende mediahuizen slaan de handen in elkaar om jong, digitaal talent aan te trekken. Via mediaNXT, een initiatief van mediarte en Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V), zetten ook SBS en Woestijnvis in Vilvoorde hun deuren open voor de jonge werkzoekenden.

MediaNXT is een bootcamp voor dertig werkzoekende jongeren, waarbij ze zes weken lang kunnen proeven van de digitale mediasector. Eerst is er twee weken een gezamenlijke opleiding, daarna komen de jongeren terecht bij een van de mediaspelers waar ze vier weken aan de slag gaan. Het doel hiervan is om tot een wisselwerking te komen, waar zowel de jongeren als de mediabedrijven kennis van mekaar opsteken.

Naast SBS en Woestijnvis nemen ook VRT, DPG Media en Mediahuis deel aan het project. Doelgroep zijn jonge digitale mediamakers. Diversiteit is daarbij van groot belang, het al dan niet hebben van een diploma veel minder. De groep van dertig wordt geselecteerd na een talentscouting in oktober. Tijdens de zomer start de zoektocht.

Het is de eerste keer dat verschillende mediahuizen de krachten bundelen om samen jong, digitaal talent te scouten. “De unieke samenwerking tussen de verschillende media maakt voor mij echt het verschil in dit project”, zegt mediaminister Benjamin Dalle. “Jongeren kunnen zo in contact komen met een brede waaier aan mediacontent, maar kunnen ook rekenen op de expertise van alle creatieve mediamakers die in de diverse mediahuizen werken.”

www.medianxt.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.