Nieuws Vlaams Brabant Mort Subite houdt volksfeest aan brouwerij in Kobbegem

Mort Subite houdt volksfeest aan brouwerij in Kobbegem

Mort Subite houdt volksfeest aan brouwerij in Kobbegem

mort subiteBrouwerij Mort Subite zet nu zaterdag de deuren in Kobbegem open voor het grote publiek. Dat kan er kennismaken met het gelijknamige bier, gebrouwen met krieken van eigen bodem in de deelgemeente van Asse. De open brouwerijdag van 30 juli wordt opgeluisterd met een wereldrecordpoging tournée générale.

Zelf presenteert de brouwerij zich als gelegen “in het hartje van de Zennevallei”. Geografisch klopt dat helemaal niet maar het is Mort Subite allicht om de link met het kriekenbier in de zuidelijker gelegen regio van het Pajottenland te doen.

De brouwerijdag maakt deel uit van een tournée nationale van Mort Subite. De brouwerij doorkruist het land en trakteert bierliefhebbers in Gent, Antwerpen, Hasselt, Luik, Namen, Brussel en Nieuwpoort. Het orgelpunt van die tour volgt zaterdag met een (Brussels) volksfeest aan de brouwerij in Kobbegem.

Bezoekers krijgen tussen 10 en 18 uur rondleidingen in de brouwerij aan de Lierput, met een exclusieve blik achter de vaten. Ze kunnen proeven van Kriek Lambic, Gueuze Lambic en Witte Lambic. Voor de kenners is er een degustatiehoek, met de bekroonde bieren van Mort Subite. Daarbij hoort authentieke Brusselse streetfood aan een van de foodtrucks, onder muzikale begeleiding van enkele Brusselse bands.

De wereldrecordpoging tournée générale start om 15 uur, onder begeleiding van de plaatselijke meesterbrouwer en onder het toeziend oog van een gerechtsdeurwaarder. Alle bezoekers heffen dan samen het glas. Op de wedergeboorte van België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.