Multiobus hervat busritten na verwoestende brand Foto: VDT

Multiobus heeft busverkeer weer helemaal op orde na verwoestende brand

Het busverkeer in onze regio rijdt weer optimaal en dat amper drie weken na de zware brand bij het Tiense busbedrijf Multiobus. En dat is een wonder te noemen, want het busbedrijf had na de ramp maar 13 van de 37 bussen, die ze nodig hebben om te rijden, ter beschikking.

Op 18 oktober sloeg het noodlot toe bij Multiobus en brandde een loods met daarin 24 bussen volledig uit. De onderaannemer van De Lijn kon daardoor logischerwijs het busvervoer in de regio niet garanderen. Maar het bedrijf toonde zich bijzonder veerkrachtig en het team begon meteen oplossingen te zoeken. “We hadden vooropgesteld om na de herfstvakantie weer alle diensten en ritten te kunnen aanvangen en daar zijn we, dankzij de inzet van het hele team en de samenwerking met andere busmaatschappijen, in geslaagd”, zegt Bernard Vandereyken, woordvoerder bij Multiobus.

Intussen is de oorzaak van de brand nog steeds niet gekend, laat Vandereyken nog weten. “Waar we zeker van zijn, is dat er geen kwaad opzet mee gemoeid is. We wachten nog steeds op het moment dat het gebouw vrijgegeven wordt. Pas dan kan de opruim starten.”

LEES OOK. Geteisterd busbedrijf herrijst stilaan als een feniks uit de assen: “De hartverwarmende berichten helpen ons vooruit”