Nieuws Vlaams-Brabant Biotechbedrijf van bij ons tankt 20 miljoen voor ontwikkeling snelle PCR-test

Biotechbedrijf van bij ons tankt 20 miljoen voor ontwikkeling snelle PCR-test

Biotechbedrijf van bij ons tankt 20 miljoen voor ontwikkeling snelle PCR-test

LEUVEN – Het Leuvense miDiagnostics heeft een lening van 20 miljoen euro losgeweekt bij de Europese Investeringsbank (EIB) om zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten te ondersteunen, in het bijzonder de opschaling van de nieuwe snelle PCR-testen om het coronavirus op te sporen. Dat melden het bedrijf en de EIB in een gezamenlijk persbericht.

miDiagnostics is een spin-off van het Leuvense onderzoekscentrum imec en de Amerikaanse Johns Hopkins University. Het bedrijf heeft een snelle PCR-test voor SARS-CoV-2 ontwikkeld die de betrouwbaarheid van een PCR-test biedt, maar waarvan de resultaten even snel gekend zijn als bij een snelle antigeentest (zelftest).

Pilootstudies op Brussels Airport zijn vorige maand van start gegaan. “Dit zal onze onderneming helpen bij de uitrol van haar eerste ultrasnelle COVID-19-product, dat naar verwachting in de lente van volgend jaar op de markt zal komen”, zegt voorzitter van de raad van bestuur Urbain Vandeurzen. “De lening zal worden gebruikt voor de opschaling van dit proces en om ervoor te zorgen dat miDiagnostics een significante impact kan hebben op het beheer en de monitoring van deze pandemie en van eventuele andere pandemieën in de toekomst.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.