Restaurant La Casa De Papel Halle Kok Nello Angelica: “Ik wilde absoluut een restaurant in Halle omdat hier vaak gefeest wordt.” Foto: idh

Nello vernoemt nieuw restaurant in Halle naar populaire Netflix-reeks

Op amper enkele meter van de nieuwe kledingzaak Lyss opende ook een nieuw restaurant in de Klinkaart achter de basiliek in Halle. In La Casa de Papel serveert kok Nello Angelica zuiderse gerechten.

En Nello Angelica is geen onbekende in Halle. “Ik werk al mijn hele leven in de horeca”, vertelt de Belg met Siciliaanse roots. “Ik heb in tal van horecazaken gewerkt en ik was een tijd vertegenwoordiger van Italiaanse producten. Maar de meeste mensen kennen me wellicht nog als de kok van het Italiaans restaurant La Donatella op het Claesplein in Lembeek.”

LEES OOK. Leen gaat haar droom achterna met nieuwe kledingzaak in Halle

“Door corona heb ik daar enkele jaren geleden mijn zaak moeten sluiten maar het beestje bleef kriebelen. Nu herbegin ik opnieuw met een eigen restaurant, deze keer in het pand waar vroeger café De Klinkoet gevestigd was.”

Zuiderse keuken

 Nello Angelica serveert vooral Spaanse en Italiaanse gerechten en voegt er binnenkort ook nog een stukje Griekse keuken aan toe. “Ik wilde echt graag een zaak openen in Halle. Ik ben hier graag. Hier wordt heel veel gefeest en daar hou ik wel van”, vertelt Nello die zelf opgroeide in Geraardsbergen. “Daarom wil ik er met carnaval ook absoluut bij zijn. La Casa de Papel blijft ondanks het feestgewoel open waar mensen een hapje kunnen eten tussen het feesten door. De pot schaft vooral een typisch Siciliaans gerecht: arancine. Op dinsdagochtend kan wie wil hier vanaf 5 uur komen ontbijten.”