2 General Manager Maxime Cools. Credit: CHRLY.

Nieuw hr-bedrijf heet CHRLY, en richt zich op IT-profielen

ANDERLECHT - Aan de Square Marie Curie in Anderlecht is het hr-bedrijf CHRLY van start gegaan. De onderneming richt zich op de rekrutering van IT-profielen. 

Bij CHRLY begint alles bij het persoonlijke profiel van de kandidaat: (soft) skills, persoonlijke en professionele motivatie, ambities en aspiraties. Het klassieke CV, dat inzichten biedt in zijn of haar carrièrepad, komt op de tweede plaats. Zodra de rekruteerders van CHRLY een helder beeld hebben van het professionele profiel van een kandidaat, gaat het bedrijf op zoek naar de best mogelijke match met een werkgever en job.

“De markt voor IT-rekrutering is ingrijpend veranderd. Aan de ene kant zijn we door het tekort aan deskundig personeel op een punt gekomen waarbij het de groei van bedrijven beperkt. Aan de andere kant zijn ook de verwachtingen van de medewerkers zelf aanzienlijk geëvolueerd. Mensen zoeken vandaag niet gewoon naar een job, maar willen een job waarbinnen ze ook hun persoonlijke doelstellingen kunnen verwezenlijken . Dat betekent ook dat een aantrekkelijk loon niet langer volstaat om voor een werkgever te kiezen. Men verwacht van de werkgever dat hij een job aanbiedt, in lijn met de eigen verwachtingen en groeitraject”, zegt Maxime Cools, General Manager van CHRLY.

Naast het screenen van kandidaten biedt CHRLY diensten aan bedrijven die IT-personeel zoeken, gaande van junior-profielen tot meer ervaren mensen met het statuut van werknemer, maar ook freelancers en stagiairs. “De juiste profielen vinden is vandaag enorm uitdagend. CHRLY beschikt over een pool van gekwalificeerde en dynamische kandidaten met een grote motivatie om voor een bedrijf te werken waar ze kunnen openbloeien en hun kennis verder kunnen ontwikkelen, terwijl ze ondertussen bijdragen tot de groei van het bedrijf”, aldus nog Cools. De rekruteerders van CHRLY bieden ondernemingen ook ondersteunende diensten aan, waaraan hun eigen aanwervingspersoneel binnen een bepaalde periode wellicht niet kan voldoen.