Nieuws Vlaams-Brabant Nieuwe directeur voor VOKA Vlaams-Brabant

Nieuwe directeur voor VOKA Vlaams-Brabant

Ewa Bulthez en Kris Claes.

Nieuwe directeur voor VOKA Vlaams-Brabant

LEUVEN/HALLE/VILVOORDE – Ewa Bulthez treedt vanaf 16 mei toe tot het directieteam van Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. Bulthez zal de rol van directeur Innovatief en Internationaal Ondernemen op zich nemen. Samen met haar teams zal Bulthez ondernemerschap in Vlaams-Brabant helpen doen groeien.

Ewa Bulthez heeft reeds een brede ervaring met ondernemerschap. De voorbije jaren was ze actief bij Volta als coördinator communicatie & events. Volta is een paritaire sectororganisatie voor de elektrotechnische sector waar ze in contact kwam met uitdagingen van de elektrotechnische bedrijven. Voordien was ze 17 jaar actief in verschillende rollen bij Flanders Investment & Trade (FIT) waar ze exportpromotie en aantrekken van investeringen faciliteerde in Vlaanderen. Daarnaast hielp ze gedurende 4 jaar als Vlaams Economisch Vertegenwoordiger in Seoel Vlaamse bedrijven om hun producten en diensten naar Korea te exporteren.

Ervaring

“Mijn ervaring in het begeleiden van Vlaamse ondernemingen naar internationale groei komt meer dan ooit van pas binnen mijn nieuwe functie”, zegt Ewa Bulthez. “De voorbije 2 jaar was ik actief bij een sectororganisatie die gericht is op techniek en innovatie. Hun uitdagingen zijn niet enkel de snelle ontwikkelingen in elektrotechniek, maar ook het vinden van juiste technische talenten. Actuele thema’s die ook de Vlaams-Brabantse ondernemers voor uitdagingen stellen. Ik kijk ernaar uit om als directeur Innovatief en Internationaal Ondernemen bij Voka – KvK Vlaams-Brabant, samen met mijn team, ondernemingen in alle fases van het ondernemerschap te ondersteunen.”

Driehoek 

“Ondernemingen in Vlaams-Brabant hebben door de centrale ligging, de nabijheid van de luchthaven en Brussel een extra link met innovatie en internationale groei. Met de komst van Ewa zullen we ons huidig aanbod nog meer kunnen verscherpen voor onze leden. Haar internationale ervaring inzake bruggen bouwen tussen ondernemingen met oog op groei maakt Ewa meer dan geschikt voor deze functie. Haar aanstelling zal de driehoek voor acceleratie en innovatie tussen ondernemingen, academische instellingen en overheid versterken en bijgevolg een meerwaarde zijn voor onze organisatie en haar leden”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder bij Voka Kvk – Vlaams-Brabant, nog.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.