Nieuws Vlaams Brabant Nieuwe foodhall moet populaire slagerij ontlasten

Nieuwe foodhall moet populaire slagerij ontlasten

Nieuwe foodhall moet populaire slagerij ontlasten

LEUVEN – Slager Erwin Mertens heeft vorige week foodhall “Foodgarage Hoase” aan de Geldenaaksebaan in Haasrode (Leuven) geopend. De zaakvoerder hoopt met de nieuwe uitbating zijn populaire slagerij De Kapblok, aan de Tiensesteenweg in Leuven, wat te ontlasten. 

In de voormalige garage van concessiehouder Gilcon is “Foodgarage Hoase” van start gegaan. De foodhall is een nieuw initiatief van Erwin Mertens, zaakvoerder van de Leuvense slagerij De Kapblok. Op 11 maart vorig jaar nam Mertens het pand over van Gilcon-zaakvoerder Rudi Schell  die met zijn activiteiten verhuisde naar de overkant van de baan. Na een maandenlange verbouwing, vertragingen ten gevolge van de gezondheidscrisis inbegrepen, opende vorige week de nieuwe foodhall.

“Ondanks dat ik geen reclame heb gemaakt rond de opening liepen de zaken de eerste week goed”, zegt Erwin Mertens. “Ik ben blij met de resultaten die beter zijn dan verwacht. De lunchmenu’s en de broodjes gaan vlot over de toonbank. De winkel in zijn geheel draait goed.”

Slagerij ontlasten 

De ligging langs de Geldenaaksebaan, recht tegenover de industriezone in Haasrode en vlakbij hogeschool UCLL, is een troef. “Met Foodgarage Hoase hoop ik dan ook mijn andere zaak, slagerij De Kapblok, te ontlasten. In de slagerij is het altijd erg druk. Ook heel wat bedrijven en hun medewerkers van de industriezone in Haasrode zijn daar al klant. Ze zijn goed voor 20% van mijn omzet in de slagerij. Voortaan kunnen ze dichter bij hun werkplek terecht voor hun lunch of broodje. Voorlopig kan dat alleen via het systeem van afhaal”, luidt het. De Kapblok is ook een traiteurdienst die heel wat bedrijven bedient voor hun feesten, recepties en buffetten.

Nieuwe uitdaging 

Slager Erwin zit inmiddels 32 jaar in het vak. Hij was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik was op zoek naar iets dat me uit de dagelijkse routine haalde. Voor uit te bollen ben ik nog te jong (Erwin is 52 jaar), dus heb ik met de Foodgarage een mooi project in handen”, luidt het nog. Mijn succesformule? “Ach, dat is een samenloop van omstandigheden. Er is de ligging van De Kapblok. Heel wat mensen zeiden me destijds dat ik mijn zaak had geopend in de getto van Leuven, langs de Tiensesteenweg. Door het circulatieplan zijn er nu heel wat mensen die niet meer tot in het centrum van de stad rijden. Die evolutie heeft mijn zaak geen windeieren gelegd”, luidt het nog. Voorts pakt Mertens de zaken iets anders aan en wil hij kwaliteit leveren. “En daar moet je dan ook mee uitpakken. Ik ken slagers die allicht beter zijn dan mezelf maar hun zaak niet kunnen verkopen. Je moet niet alleen goed zijn, je moet het ook vertellen dat je goed bent”, besluit Mertens.

Tewerkstelling 

Bij Foodgarage Hoase werken momenteel 8 mensen. In normale omstandigheden zijn er dat 12, aangevuld met flexijobbers. Ook bakkerij Au Flan Breton uit Tervuren huurt ruimte in Foodgarage Hoase. Daar zijn nog eens 3 krachten aan de slag.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haacht, Hoegaarden
Haacht

2 falingen

HOEGAARDEN/HAACHT - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft een holding en een bedrijf failliet verklaard.  Lees meer

Dilbeek, Etterbeek
Dilbeek

Horecazaak, bouwbedrijf en arts in faling

HOEILAART/ZEMST/LEUVEN/HALLE/DILBEEK/ETTERBEEK/WEMMEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben een reeks bedrijven en eenmanszaken failliet verklaard.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Meise
Meise

Stephex Group koopt manège

MEISE - Het Meisese paardenbedrijf Stephex Group van Stephan Conter heeft manège Saint-Hubert in het Antwerpse Kapellen overgenomen. Conter wil… Lees meer