Nieuws Vlaams Brabant Zelfstandigenorganisatie benoemt vleeshandelaar tot provinciaal voorzitter

Zelfstandigenorganisatie benoemt vleeshandelaar tot provinciaal voorzitter

Bernard Walravens van Walravens NV. Credit: Luk Collet.

Zelfstandigenorganisatie benoemt vleeshandelaar tot provinciaal voorzitter

LEUVEN/MERCHTEM/JETTE/HALLE/VILVOORDE/BRUSSEL – De algemene vergadering van zelfstandigenorganisatie Unizo Vlaams-Brabant en Brussel heeft Bernard Walravens (53) verkozen tot provinciaal voorzitter. Bernard volgt Ludo Devos (60) op wiens tweede mandaat afliep.

Bernard Walravens is zaakvoerder van het Jetse familiebedrijf Walravens, en woont in Merchtem. Walravens, vader van twee twintigers en een fervent fietser, genoot een opleiding Handelswetenschappen aan het VLEKHO en volgde een opleiding tot slager aan het PIVO. Bernard werd in 2015 regionaal voorzitter van Unizo Brussel en vervoegde in 2016 de raad van bestuur van Unizo nationaal. Sinds 2017 zetelt hij in de raad van bestuur van Unizo Vlaams-Brabant & Brussel.

Bottom-up aanpak

“Vanuit Unizo slagen we erin heel wat voor onze ondernemers te realiseren. We mogen hier terecht trots op zijn. Niet alleen wil ik dit mee uitdragen, ik wil ook de vinger aan de pols houden over wat er leeft in onze regio en dit mee op de agenda plaatsen. De sterkte van Unizo zit in de bottom-up aanpak. Alles vertrekt vanuit de ondernemers. Dat wil ik bewaken en versterken. Samen met Elke (Elke Tielemans, directeur Unizo Vlaams-Brabant & Brussel) wil ik accenten leggen binnen onze provinciale werking, gericht op een toekomstbestendig ondernemerschap. We moeten out-of-the-box durven denken en de uitdagingen vastgrijpen als kansen”, zegt Bernard.

Walravens NV

Bernard Walravens is de 5de generatie aan het hoofd van de gelijknamige kmo, Walravens NV in Jette. Het bedrijf proportioneert vlees, gevogelte en vegetarische alternatieven voor horeca en grootkeukens. De basis van Walravens NV werd in 1908 gelegd door Bernards betovergrootouders die twee florissante slagerijen uitbaatten in Halle en Brussel. In 1971 werden de zaken omgevormd tot een groothandel in vers vlees, met uitvalsbasis in Schaarbeek. In 1990 stapte Bernard samen met zijn zus in het bedrijf van zijn ouders. Vandaag, 30 jaar later is hij CEO, is Walravens NV gevestigd in Jette en telt het bedrijf 40 werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Brussel, Diegem
Brussel

13 falingen

LINTER/DIEST/LEUVEN/TREMELO/HALLE/OVERIJSE/ZAVENTEM/DIEGEM - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben het faillissement geopend van 13 bedrijven.  Lees meer