Nieuws Vlaams-Brabant NMBS en Infrabel moeten ruim 20 miljoen euro terugstorten aan overheid na overstromingen

NMBS en Infrabel moeten ruim 20 miljoen euro terugstorten aan overheid na overstromingen

Foto: BELGA

NMBS en Infrabel moeten ruim 20 miljoen euro terugstorten aan overheid na overstromingen

BRUSSEL – Spoormaatschappijen NMBS en Infrabel moeten ruim 20 miljoen euro terugbetalen aan de federale overheid van de middelen die ze hadden gekregen na de zware overstromingen van vorig jaar. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist.

Tijdens die overstromingen had ook heel wat spoorinfrastructuur schade opgelopen. Daarom had de federale regering beslist Infrabel en NMBS een prefinanciering toe te kennen om de schade te herstellen. Op basis van voorlopige ramingen werd dat bedrag vastgelegd op 63,17 miljoen euro voor Infrabel en 4,94 miljoen euro voor NMBS.

Intussen werd de balans opgemaakt van de effectief gemaakte kosten en kwamen er vergoedingen van de verzekeringsmaatschappijen en het Europees Solidariteitsfonds. Op basis daarvan werd beslist dat Infrabel en NMBS respectievelijk 20,57 miljoen euro en 810.942 euro moeten terugbetalen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.