NOX Energy Foto: rr

NOX Energy bemachtigt felbegeerde plek in ERA-programma in New York met innovatieve warmtepomptechnologie

Axelle Moortgat (23) uit Mechelen, Louis Clermont (22) uit Brussel en Martin Michaux (22) uit Luik verzilverden na slechts vier maanden al een felbegeerde plek in het Entrepreneurs Roundtable Accelerator (ERA) programma in de Verenigde Staten met hun startup NOX Energy. hebben geen tijd verloren. Hun missie: het elektriciteitsnet stabiliseren met behulp van
warmtepompen.

De visie en technologie van NOX Energy trokken de aandacht van accelerators in de VS, waardoor ze een felbegeerde plek bemachtigden in het Entrepreneurs Roundtable Accelerator (ERA) programma in New York City. Ze zijn met hun innovatieve aanpak vastberaden om een blijvende impact op de energiesector te maken.

 

 

 

“Ik had twee doelen: deelnemen aan een acceleratorprogramma in de VS en een startup creëren die echt het verschil maakt. We hebben het perfecte team, en zo vroeg al worden toegelaten tot zo’n programma is gewoonweg ongelooflijk.”

Louis Clermont

Het is een spannende, belangrijke voorwaartse stap voor de jonge klimaattechnologie-startup, die internationale expansie op gang brengt en een investering van $150.000 veiligstelt onder een SAFE-financiering voor een aandelenbelang van 6%.

Daarnaast zullen ze profiteren van vier maanden onschatbare begeleiding van Amerikaanse topondernemers. Het succesverhaal is razendsnel gegaan en begon slechts vier maanden geleden.

“Nog maar een week geleden rondde ik mijn thesis af. Nu ben ik in New York City bezig met het bouwen van mijn startup. Over twee maanden moet ik heen en weer vliegen om mijn thesis te verdedigen. Het is hectisch, maar wat een geweldige tijd om te beleven.”

Martin Michaux

NOX Energy pakt een cruciale uitdaging aan: de mismatch tussen elektriciteitsproductie en -verbruik. Op zonnige dagen in België kan de productie van zonne-energie de consumptie overtreffen. Traditioneel worden vervuilende energiecentrales geactiveerd om de overschot aan te kunnen, wat schadelijk is voor het milieu. NOX Energy biedt een duurzame oplossing door warmtepompen te bundelen en in staat te stellen de overschot aan elektriciteit op te lossen.

Deze innovatieve aanpak helpt black-outs te voorkomen en de afhankelijkheid van vervuilende centrales te verminderen. Door deze aanpak worden warmtepompeigenaars maandelijks betaald om de software te activeren.

“Een jaar geleden bezocht ik New York met een studentenorganisatie en werd ik verliefd op de energie van de startup-scene hier. Het werd een droom om er allemaal deel van uit te maken. Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gebeuren.”

Axelle Moortgat

Door de steun van ERA New York zijn Axelle, Louis en Martin vastbesloten om een blijvende impact te maken op de energiesector. NOX Energy heeft al verschillende grote projecten
in de pijplijn en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst.